Jag jordar mig

Kategorier: En bättre värld, Familjeliv och Motivation.

Vissa dagar är huden tunnare än andra. Då blir jag än mer beroende av kärlek och må bra-stunder.
En del städar inför helgen. Jag har städat hela helgen. Och för varje hörn, dörrpost och golvbräda som blivit torkad och fejad, har jag blivit lite gladare, lite friare.

Jag brukar säga att jag jordar mig. Det blir extra viktigt när världen gungar, när ondska och misstro gör anspråk på att vara det som vi ska bygga på. Då jordar jag, omger mig med det som jag vet är starkare: kärlek och godhet.

Det är inte bara den stora världen som fick mig ur fattning idag. Jag fick veta att en man som korsat min väg tidigare – men som det aldrig blev något med – i flera förhållanden varit en man som slagit. Det är som en kall vind som blåser in. Jag hade kunnat vara en av de kvinnorna. I stället är jag omsluten av en varm relation där respekt och personlig utveckling står högt, där skrattet alltid ligger nära och där vi ser varandra för dem vi är.

Det gör mig tacksam och ödmjuk. Och lite ömhudad. Därför gör det extra gott när huset på kvällen fylls med två sjungande, dansande, fnittrande, gapflabbande underbara tonåringar som firar att påsklovet börjar. Det mest läkande jag kan tänka mig idag.

 


Detta är inlägg 40 av 100.

Varje dag i hundra dagar ska ett blogginlägg publiceras.
Initiativet kommer från Fredrik Wass som driver Bisonblogg och här kan du läsa mer om tankarna bakom just Blogg100 2017.

 

 

Kommentarer

  1. Vad fint uttryckt, jorda sig. Jag skulle vilja hitta ett sätt att jorda mig en sån här helg när känslorna varit i kaos. Kanske var det det jag gjorde idag när jag var på Bror Hjorts underbara museum, hans hem och ateljé, så fyllt av vackra saker! Jag älskar det stället.

    • Ärligt Talat

      Det tror jag var precis vad du gjorde, Mona. Just det där att landa ner i nuet och omge sig med gott eller vackert, vad det än är; natur, konst, matlagning, städning, barnkramar, näsan i hundens päls…
      Tänk, jag bodde sex år i Uppsala och har ändå inte varit till Bror Hjorts museum. Det får det bli bättring på!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

19 − fem =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.