Planerar av bara farten

Kategorier: En bättre värld, Familjeliv, Landsbygden och Motivation.

Dag 103
Vi omger oss av ett ständigt brus. Ett brus av andras åsikter, andras värderingar och andras intressen. Det är inte alltid så lätt att höra vad man själv tycker och tänker.
Jag älskar att umgås med människor; pratar och skrattar gärna med kolleger, vänner och träningskompisar. Det är lätt att tro att det är samma sak som att jag vill vara med människor jämt.  Men när jag kommer hem, går ur bilen och drar ett djupt andetag, då sjunker pulsen.

Jag inser att det inte är en slump att jag bor här i tystnaden. Jag behöver det för balansens skull – och dessutom trivs jag så bra med mig själv. Ibland kan jag glömma bort det lite, just i bruset av andras åsikter, värderingar och intressen. Det är så lätt att ryckas med, inte minst nu när alla planerar sommarens lediga veckor. Jag kom på mig själv med att sitta och leta resor till solen. Men jag vill ju inte åka. Inte nu. Inte i år. Visst är det läckert med den salta och solsvedda huden och de ljumma kvällarna i Grekland, men i jämförelse med att få vara ledig hemma? Nja-eeej. Jag har ju längtat hela hösten och vintern efter hemester, semester på hemmaplan.

Likadant med midsommarplanerna. Jag är förmodligen barnlös på aftonen och funderade på om jag kanske skulle åka till Dalarna, till goda vänner eller hitta på något helt annat, kanske ett suspekt läger någonstans i skogen? Midsommar tillhör samma kategori som nyår för mig: inte familjebundet, men med höga förväntningar på väder och umgänge, men kanske mest för att det ”ska vara så”. Det är så lätt gjort att jag börjar planera, bara för att alla andra gör det. Men idag har jag insett att jag ska få fira den precis som det faller sig den dagen. Inga planer, bara se till att jag har färskpotatis och matjessill hemma, ett glas i frysen till snapsen, en lövad förstubro och massor av egen tid att skriva på.

Jag ser redan fram emot att vakna pigg och fräsch på midsommardagen. 🙂

Kommentarer

  1. Du skriver så mycket som jag känner igen mig i. Jag älskar att umgås med trevliga vänner, men när jag kommer hem brukar jag vara väldigt trött. Jag har en stuga på landet, och där älskar jag att vara, helst ensam, bara för att njuta av sol, natur, fågelsång och mitt eget sällskap.
    Häromdagen skrev du om att du är en ’igångsättare’ när du jobbar. Sådan är jag också, idérik och initiativtagande och så glad när jag får igång något. Sen går jag gärna vidare.
    Det är roligt att hitta en like i bloggosfären!

    • Ärligt Talat

      Tack Mona! Vad kul att du ger dig till känna, när du hittar likheter. 🙂 Jag säger som du, det är kul att surfa runt bland bloggarna och emellanåt hitta något som slår an lite extra. Ha det riktigt gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

4 × fyra =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.