Ibland blir det bara bra

Kategorier: En bättre värld, Kommunikation, Motivation, Personlig utveckling och Vänskap.

Dag 112

På många sätt blev den här midsommaraftonen den allra bästa. Av flera orsaker, men framför allt för att jag gjorde precis det jag ville utifrån de förutsättningar jag hade.
En promenad. Ett bad och en jordgubbsfrukost med Violen och bonusdotter innan jag skjutsade dem till stort och traditionsrikt midsommarfirande med deras pappa.
Sedan flera timmars skrivande på en skuggig förstubro på ett manus som börjar ta ordentlig form. Och så, när det började kvällas, ett sms från Syster J med en fråga om kvällen var planerad.

Nämen, det var ju just det, den var inte planerad för fem öre. Så fantastiskt skönt det var att inte ha en planerad midsommarafton. När man får ron att invänta, så händer det ju bara. Jag visste att vilket svar jag än skulle ge henne, så skulle hon tycka att det var helt okej. Jag tänkte efter, funderade på hur mycket jag hade hunnit skriva, hur mycket till jag skulle orka skriva och hur jag allra helst skulle vilja avsluta dagen. Så några timmar senare kom Syster J med en flaska kyld Prosecco i ena handen och en badkaftan i den andra.

I kylskåpet fanns goda rester att värma upp, så ingen tid behövdes läggas på att skära, hacka och steka, ingen grill behövde tändas och ingen potatis skrubbas. I stället kunde samtalet få ta plats och samtal är vi så bra, Syster J och jag.

Tänk att ena dagen sitta och filura på det här med vänskap och tydlighet, och nästa dag få tankarna bekräftade. Det är som om det mesta här i livet vore meningen.

 

 

Kommentarer

  1. Johani Karonen

    Hehh, så befriande att läsa ditt inlägg! Jag gjorde samma sak som du och struntade i att planera något. Tyckte att jag kunde leva rätt länge på förra årets upplevelse med blomkransar och ritualer. Slapp och utvilad tar jag nu in en skön midsommardag. / Johani

    • Ärligt Talat

      Härligt, Johani! Visst är det trevligt med dessa helger som jul, nyår, påsk och midsommar, men det är skönt att lösgöra sig från ok och förväntningar på att de måste firas på ett särskilt sätt och tillåta sig att känna efter hur just jag vill ha det. Ha en riktigt skön midsommardag! /Anna-Karin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

4 × 3 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.