Warning: getimagesize(/home/arligttalat/public_htmlhttps://dev.arligttalat.nu/wp-content/uploads/2015/04/default_image_logga.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home/arligttalat/public_html/wp-content/themes/ultimatum/wonderfoundry/functions/common/image.php on line 38

Den söndagen hade allt

Kategorier: Familjeliv och Kost och motion.
IMG_7023[1]

En tårta för en prinsessa

Sådana här söndagar kan man inte annat än älska.

Väckarklockan ringde halv åtta. Insåg att regnet hade upphört och ute var det visserligen blåsigt, men fantastiskt soligt. Var redo för promenad med väninnan A och vovve klockan 8. Världens finaste runda går runt ”min” sjö. 8 kilometers skön samvaro, prat och motion är bästa kombinationen.

På eftermiddagen hade vi bjudit till kalas, eftersom Violen fyllde elva när vi var på semester i Kanada.

Vi serverade broccolisoppa med bröd som var så nybakat att smöret smälte på det, frasigaste våfflorna efter det och så paus innan det var dags för tårta. Jotack, sockernivån är hög och fin. 😉 Hemgjord prinsesstårta står fortfarande högst i kurs, särskilt när hon får garnera den själv. Hon är ju en prinsessa; modig, stark, generös, rolig och smart. Precis som en prinsessa måste vara 2015.

Själv växte jag upp med farmor och morfar 40 mil bort, och ingen bil hade vi heller, så dem träffade vi på jul, kanske påsk och några veckor på sommaren. Det gör gott i mammahjärtat att se Violen tillsammans med sina ”gamla”. De finns på närmare håll och kan mötas opretentiöst över generationerna i demonstrationen över en funktion i en surfplatta eller i ett spel.

När gästerna hade vinkats av frampå kvällen och kalaset städats undan blev det en ”dö-i-soffan-stund”. Tills det dök upp ett spontanbesök från lillasyster J. Jag älskar spontanbesök. De ställer allt på ända och jag har inte haft en chans att förbereda mig – och därmed kan heller inga förväntningar ställas på mig. 🙂

Lillasyster J är inte min biologiska, men väl själsliga syster. Hon är en sån där som bara passar så bra in i soffhänget och så får hon mig att känna att mina erfarenheter har en mening. Det gillar jag.

Så nu kan jag somna nöjd. Trots att jag inte har badat på hela dagen!

 

image  27 av 100

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fem × ett =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.