Warning: getimagesize(/home/arligttalat/public_htmlhttps://dev.arligttalat.nu/wp-content/uploads/2015/04/default_image_logga.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home/arligttalat/public_html/wp-content/themes/ultimatum/wonderfoundry/functions/common/image.php on line 38

Dansplikt! Nr 58 av #Blogg100

Kategorier: Okategoriserade.

Det slog mig ikväll när jag såg Let’s dance. När 16-årige Oscar dansade pasodoble och lyckades få fram en manlighet och säkerhet långt över sin ålder, så visste jag: alla borde lära sig att dansa!

Jag vet, för under ett par år gick maken och jag och lärde oss dansa quickstep, vals, chacha, tango och jive. För att klara det måste man vara lyhörd, våga vara nära och både kunna följa och vara tydlig i sina egna rörelser. Man mår bra av dans, helt enkelt.

Inte bara för att det är så oerhört roligt, utan för att det ger så mycket mer! Och nu när vi inte längre har värnplikt, föreslår jag allmän dansplikt! Tänk, vilken vacker värld vi kan få!

Kommentarer

  1. Hej
    Väldigt kloka ord, visst är det roligt att dansa och jag tror det passar oss med olika kön, mannen får leda och kvinnan får följa och så är det en hel del hjärngymnastik, motion och skratt också. Jag håller helt med dig. Vi har dock ett motstånd hos männen, det är coolt att kunna dansa men inte coolt att lära sig.
    Att dansa är en lisa för själen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

elva − 7 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.