Warning: getimagesize(/home/arligttalat/public_htmlhttps://dev.arligttalat.nu/wp-content/uploads/2015/04/default_image_logga.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home/arligttalat/public_html/wp-content/themes/ultimatum/wonderfoundry/functions/common/image.php on line 38

En dag med knorr #Blogg100, 40 av 100

Kategorier: Okategoriserade.

IMG_9964

Ja, ursäkta suddigheten, men bilden är värd att visas ändå. Snacka om härligt att se utegrisar busa runt på stora ytor! Idag gjorde jag en reportageresa till en grisbonde i Småland, ett sådant där besök som jag kommer att leva länge på. En dag med knorr. 😉 Dels för att det är gott att möta en djuruppfödare, som kämpar på och håller fanan högt. Men också för att det är första gånIMG_9986gen jag själv fått ha så många sköna grisar runt fötterna. Det var som att ha ett gäng hundvalpar omkring sig. De buffade, nafsade och larvade runt med knorrar på svansarna.

De här grisarna slaktas på gårdens eget slakteri och har en transport på ungefär 50 meter. Bara en sån sak!

SLU-kollegan professor Bo Algers jobbar på med sina föredrag och debattartiklar, bland annat den här i tidningen Svensk gris.
Förhoppningsvis vaknar allt fler konsumenter upp och tar några av kronorna de tänkte lägga på chipspåsen och lägger dem på svenskt kött i stället för dansk fläskfilé. Förhoppningsvis vaknar svensk handel upp och inser att de kan vara med och göra skillnad.

Varför köpa in kött från djurfabriker, när man kan köpa in från gårdar där djuren har det bra?

Kommentarer

  1. Anna B

    Härligt. Ett annat ställe är Lilla skafferiet http://www.voxtorpsgarden.se
    De har konstruerat ett flyttbart system för åker under sommaren. Tipsa gärna bo algers. Fantastisk människor som dessutom ordnar grissafari om sommaren. Beläget strax söder om Kalmar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sju + åtta =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.