Warning: getimagesize(/home/arligttalat/public_htmlhttps://dev.arligttalat.nu/wp-content/uploads/2015/04/default_image_logga.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home/arligttalat/public_html/wp-content/themes/ultimatum/wonderfoundry/functions/common/image.php on line 38

En stund i mörker #Blogg100, 28 av 100

Kategorier: Okategoriserade.

ljus2En timma utan teve en lördagkväll efter 20.00 – det är ganska unikt. Så vad bra, att Earth hour finns! Med en nioåring i huset är det ett äventyr att få släcka ner datorer, utebelysning och lampor inne och tända ännu fler ljus än vad vi vanligen har tänt. Sedan är det bara att plocka fram tärningarna och spela på.

Lika lätt är det ju inte för alla. Läste i lokaltidningen att min kommun inte skulle släcka ”för att man inte sparade tillräckligt på det”, hade en av politikerna sagt. När jag råkade på kommunalrådet konfronterade jag honom. Vad bra, att jag gjorde det. Det gav mig nämligen en tankeställare. För vad ska de släcka? Äldreboenden? Promenadstråken en lördag kväll?

Så blir Earth hour också ett tillfälle att reflektera över nyttan av ljus och elektricitet, och över att använda det på rätt sätt. Inte det lättaste precis, när man bor i ett land där elen är förhållandevis billig och standarden hög.

Men nu är det minsann dags att släcka lampan för det här dygnet. I morgon är det sommartid – härligt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

ett × ett =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.