Warning: getimagesize(/home/arligttalat/public_htmlhttps://dev.arligttalat.nu/wp-content/uploads/2015/04/default_image_logga.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home/arligttalat/public_html/wp-content/themes/ultimatum/wonderfoundry/functions/common/image.php on line 38

Fredag med närproducerat #Blogg 100 6 av 100

Kategorier: Okategoriserade.

Djurproduktion_bildspel_4_bild_2

På sommaren har vi kvigor och tjur betande i hagarna mittemot vårt hus. Vi följer dem från det att de släpps ut lite skygga på våren tills hösten kommer och de får åka hem till den stora lösdriften. Bonden kommer och ser till dem så gott som varje dag och när han kör ner sin röda pickup på den lilla grusvägen, kommer kvigorna skuttande i galopp. Tjuren tar det lite lugnare.

Jag vågar säga att de har ett väldigt gott liv och vi är väldigt glada över att ha dem här. Tack vare dem är våra böljande backar och ekhagar välbetade. Efter jobbet idag svängde jag av i korsningen och åkte fram till bondens gårdsbutik och köpte nötfärs till fredagskvällens tacos, lade till några Skarakorvar och ölkorvar – även de från Skara.

Jag vet att åsikterna går i sär om huruvida man ska äta kött, eller inte. Vi äter kött, men framför allt äter vi svenskt kött och gärna närproducerat. Det känns riktigt bra att både gynna vår bonde och värna om våra betesmarker.

Det behöver inte vara krångligare än så att välja rätt.

Trevlig helg!

Kommentarer

  1. Inga-Britt Bohlin

    Vi måste välja rätt kött!
    I en nyligen genomförd enkät från ICA föreslog jag att jag helst vill att de slutar sälja utländskt kött från djur som inte hållits under godkända former eller åtminstone saluföra det i egna montrar med klar markering att detta är utländskt kött!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tio − sju =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.