Warning: getimagesize(/home/arligttalat/public_htmlhttps://dev.arligttalat.nu/wp-content/uploads/2015/04/default_image_logga.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home/arligttalat/public_html/wp-content/themes/ultimatum/wonderfoundry/functions/common/image.php on line 38

Inte ångest, bara laddning

Kategorier: Okategoriserade.

imageNr 136

Någonstans mitt i sommaridyllen letar den sig fram; tanken på jobbet. Ett litet svid som påminner om deadlines, utskick som ska fixas, texter som ska skrivas… Att man inte kan koppla av helt och hållet, tänker jag först.

Men så tänker jag en gång till och kommer fram till att det här kanske ändå är väldigt sunt och logiskt. Efter veckor av vila börjar hjärnan längta efter något att bita i. På riktigt. Inte bara vilka tärningar jag ska slå eller vad vi ska grilla till middag.

Sedan tror jag faktiskt att det är rutinerna jag saknar, också. Det finns en charm, en trygghet och också en vila i dem. Regelbundna tider för arbete, sömn, mat och träning.

Jag är lyckligt lottad som både har ett roligt och utmanande jobb på SLU och den omväxlande verksamheten i det egna företaget att se fram emot. Det är faktiskt ingenting att känna sig stressad över, bara taggad.

Ett par veckor till så är den tiden här, det blir bra. Svidet i magen lägger sig igen, nu när jag kunnat sätta ord på tankarna. Det är inte ångest över att börja jobba igen, utan en fysisk förberedelse. Hjärnan börjar längta och förbereder sig.

Under tiden tar jag mig ett morgondopp.

 

Kommentarer

 1. Känner igen det där. Det är antagligen därför som jag också börjat jobba mer over here. Det är svårt att bara vara ledig. Till slut kände jag mig riktigt onyttig, och det är ingen trevlig känsla.

  • Vikten av att känna att man gör nytta ska inte underskattas. Så bra att du har en profession som gör att du Kan jobba fast du är i ett annat land.

 2. Eva

  Det är precis lagom att arbeta halvtid under sommaren. Det ger inga svid 🙂 Däremot tid att inta en ansenlig mängd poddar, radioprogram, böcker, webinar mm som jag inte hunnit med tidigare. Nytta och nöje i en skön blandning.

  • Ja, det är inte så tokigt det där, att jobba lagom, Eva. Då blir man – kan jag tänka – inte så beroende av helledighet heller. Tänk om jag kunde lära mig det, men det är så oerhört lätt att speeda upp och börja säga ja till för mycket.
   Framför allt handlar det för mig om att hitta en bra nivå av såväl jobb som ledighet. Det där med webinarer och radioprogram låter skönt. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sexton − tolv =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.