Warning: getimagesize(/home/arligttalat/public_htmlhttps://dev.arligttalat.nu/wp-content/uploads/2015/04/default_image_logga.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home/arligttalat/public_html/wp-content/themes/ultimatum/wonderfoundry/functions/common/image.php on line 38

Lucka 8: Nobelpris på begripliska

Kategorier: Okategoriserade.

LUCKA 8

Jag låter mig sällan imponeras av invecklade förklaringar, så där att jag tänker: ”åååh, jag fattar ingenting, den här personen måste vara oerhört smart.”

Däremot fascineras och attraheras jag av dem som kan förklara komplicerade saker så att vem som helst fattar. Även jag, då. Eller skriva om vad som helst på ett språk som är lätt att ta till sig.

Idag på SVT:s facebooksida hittade jag Jesper Rönndahl och Karin Gyllenklev förklarar vad årets Nobelpris i bland annat kemi innebär. På 60 sekunder! Snillrikt! Tänk att kunna förklara vetenskap så enkelt.På begripliska, så att varenda kotte kan förstå. Det är bra gjort!

Självklart är det så att många detaljer saknas och säkert finns det många som tycker att detta sättet förenklar på ett alldeles för oseriöst sätt.

Men kunskap är makt och ju fler som kan förstå mer, desto bättre värld får vi.

 

Logga_Blogg24 #blogg24 – 08

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tolv + tretton =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.