Warning: getimagesize(/home/arligttalat/public_htmlhttps://dev.arligttalat.nu/wp-content/uploads/2015/04/default_image_logga.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home/arligttalat/public_html/wp-content/themes/ultimatum/wonderfoundry/functions/common/image.php on line 38

Om hon bara hade legat still…

Kategorier: Okategoriserade.

Jo, jag tänkte på det där med Internationella kvinnodagen på söndag. Om det inte hjälpte med den där länken till bilderna med tjejers och killars leksaker (i blogginlägget i förrgår) för att övertyga dig om varför du ska uppmärksamma Internationella kvinnodagen, så kan jag rekommendera Dokument utifrån på SVT på söndag.

Den handlar om den brutala gruppvåldtäkten i Indien för tre år sedan då 23-åriga Jyoti Singh dog. I den intervjuas bland annat busschauffören, som är en av de dömda. Han säger att om hon bara hade legat still, så hade hon klarat sig. Om hon inte hade kämpat emot, så hade de inte kastat av henne från bussen efteråt.

Så, nu känner jag att verkligen har bidragit till en dålig stämning här. Jag borde inte tagit upp det. Borde ha bloggat om något glatt och trevligt i stället. Något som fick dig att skratta.

Men ibland fastnar skrattet. Och i dag är en sådan dag.

Vad ska du göra på söndag?

blogg100-logotype  #blogg100 6 av 100

Kommentarer

  1. Helt horribelt, de snackar om det på radion just nu.

    I USA är det inte ens brottsligt att våldta en indiankvinna!

  2. Hanna Tolander

    Absolut jävligast är att vi inte är så oerhört mycket bättre däran i Sverige. Om du inte har läst dem redan, läs Katarina Wennstams böcker i ämnet. ”Flickan och skulden” kan mycket väl vara den smärtsammaste bok jag har läst.

    • Du har helt rätt, Hanna. Tack för tipset om boken, har inte läst den, men är väl medveten både om hur illa vi hanterar sådana här mål i rätten. Själva rättegången liknas av brottsoffren ofta som ett andra övergrepp. Skrämmande hur kvinnor skuldbeläggs.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sjutton − 14 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.