Warning: getimagesize(/home/arligttalat/public_htmlhttps://dev.arligttalat.nu/wp-content/uploads/2015/04/default_image_logga.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home/arligttalat/public_html/wp-content/themes/ultimatum/wonderfoundry/functions/common/image.php on line 38

Saker som tar tid

Kategorier: Okategoriserade.

Det finns något vilsamt över saker som tar tid. Jo, faktiskt. I dag ska vi vara så himla effektiva och hinna med så mycket som möjligt – o inte blir vi mindre stressade av det. Därför kan jag känna att det där att göra EN sak under flera timmar, det är nyttigt för själen. Och för blodtrycket.
På sommaren kan det vara en 18-hålsrunda på golfbanan. Fyra timmars promenerande medan man småpratar med goda vänner och emellanåt får till ett helt okej slag på bollen. Men vintern, den bjuder på helt andra nöjen i kategorin ”Saker som tar tid”.
Pussel!
Vid nyåret flyttade ett tusenbitars in till oss. Ett helt omöjligt motiv med en stor vas fylld av blommor. Framför pusslet kan jag försjunka i timmar. Jag sitter där och spanar efter just den där biten och tillfredsställelsen är total när jag hittar den.
Det är egentligen helt obegripligt, att det kan vara så rofyllt och att det inte blir långtråkigt. Men ibland behöver man inte förstå allt, bara njuta av det.

 

 

 

 

Bit för bit…

Kommentarer

  1. Visst är det kul med pussel! Jag pusslade mycket när jag var liten och började tänka på det i höstas. Fick ett av A i julklapp så nu är jag på gång. Låååångsamt lååångsamt går det men härligt är det :).

    • Absolut! Vad som än får en att koppla av och ger huvudet något helt annat att arbeta med än annars. Fast om jag broderade skulle jag mest bli frustrerad. Det är tur att vi är olika. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 − ett =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.