Warning: getimagesize(/home/arligttalat/public_htmlhttps://dev.arligttalat.nu/wp-content/uploads/2015/04/default_image_logga.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home/arligttalat/public_html/wp-content/themes/ultimatum/wonderfoundry/functions/common/image.php on line 38

Skapa lycka där du är. Nr 28 av #Blogg100

Kategorier: Okategoriserade.

Tittade på Himmel och jord (SVT1) idag. Det handlade om att hitta kärleken och programledaren och producenten Erik Sandström gjorde nerslag i olika kulturer och miljöer. Jag fastnade särskilt för en sak som han sa. Han poängterade att vi, i vår kultur, har så stor valfrihet hela tiden och lever i en tid där vi inte behöver vara lojala mot någon eller något.

Vi byter elleverantör, zappar TV-kanal, skiljer oss – för det kan ju bli bättre då. Han jämförde med kulturer där äktenskap arrangeras, där man inte har något alternativ utan ser till att skapa lycka med den man är gift. I stället för att leta efter någon att bli lycklig med.

Tja, det där med arrangerade äktenskap känns konstigt, men jag tyckte det var en tänkvärd tankegång: att skapa lycka där man är, i stället för att tänka att man skulle bli lyckligare med någon annan.

Visst är det något fint att bära med sig?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

13 − tretton =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.