Warning: getimagesize(/home/arligttalat/public_htmlhttps://dev.arligttalat.nu/wp-content/uploads/2015/04/default_image_logga.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home/arligttalat/public_html/wp-content/themes/ultimatum/wonderfoundry/functions/common/image.php on line 38

Stopp, snälla stopp!

Kategorier: Okategoriserade.

Nr 138

Efter loja semesterdagar i värme och ledighet är det som att det spritter av en rastlöshet omkring mig. Som om vi alla vore treåringar som varit tvungna att sitta still aningen för länge. Det börjar med att det kliar någonstans, sedan puttar man till den varandra och plötsligt är det fullt krig överallt.

Det är fullt krig överallt.

Vad jag än läser för tidning, vilken nyhetssändning jag än lyssnar till och när jag än går in på Facebook så möter mig propaganda, fakta, åsikter och tyckanden om Gaza, Ukraina, Irak, muslimer, kristna, judar, kvinnor, män, republikaner, demokrater, abortmotståndare, antifeminister, feminister, krossade glasrutor, hätska debatter, gråtande människor och jag vill bara hålla för öronen och ögonen och ropa STOPP!!!

Stopp för Guds skull! Vänta. Stanna upp. Andas.

Det är som att hela världen har fastnat i en av de där underbara attraktionerna på Liseberg, fast de inte är så underbara om de bara fortsätter och fortsätter och vi inte kan välja att gå ur dem. Och debattglädjen förbyts i hätska ordalag. Försök till förståelse bespottas som feghet, att inte våga ta ställning. Och kanske är det bara jag som känner det så här, men jag tror inte det. Det är krig i världen, religionen är ett av alla de slagträn som används och de används skoningslöst från höger och vänster, uppifrån och nerifrån och fortsätter det så här så vete sjutton om jag kommer att orka ta mig till valurnorna i september.

För vem i hela världen ska jag lita på.

Vem ska jag lita på.

 

Kommentarer

  1. Eva

    Hej Vännen!
    Klok, som vanligt 😉 Jag känner som du, maktlöshet. Jag jobbar tillsammans med palestinier och det är fasansfulla historier de berättar om hur deras familjer har det på Gaza. Det handlar inte om att jag tar ställning för eller emot den ena eller andra parten – bara att jag tar ställning för medmänsklighet. Den politiker som gör detsamma och har integritet nog att stå upp för det – hen tror jag vi kan lita på? Tyvärr har inte hen gjort sin röst hörd…..än så länge.
    Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sex + 1 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.