Warning: getimagesize(/home/arligttalat/public_htmlhttps://dev.arligttalat.nu/wp-content/uploads/2015/04/default_image_logga.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home/arligttalat/public_html/wp-content/themes/ultimatum/wonderfoundry/functions/common/image.php on line 38

Zzzzzz… #Blogg100, 66 av 100

Kategorier: Okategoriserade.

För många år sedan höll jag på med qi gong. Bara genom att se hur jag rörde mig, gick det att förstå att jag hade qi gongat. Och mina fötter och händer var varma långt efteråt. Undrar just varför jag slutade?

Jag blev påmind om den där tiden idag på kursen i stresshantering, när jag fick veta att kalla händer kan ha med stress att göra och enkla avslappningsövningar kan ge värmen tillbaka.

Kursledaren Nils Edelstam lotsade oss fram genom fysiologiska effekter av stress, lät oss reflektera över vad det är som stressar oss och gav en inblick i vilka lösningar som kan finnas.

Visst är det märkligt hur orationellt och ”onyktert” vi tänker under stress. Ofta drar vi ner på det vi vet är viktigt för vårt välbefinnande: kost, motion och sömn. Nils gav en oslagbar liknelse:
– Det är som om vi skulle tänka, att eftersom utgifterna är höga, sänker jag inkomsterna.

Så jag erkänner, mitt sömnkonto är i grov obalans. Nu ska jag jobba på att bättra mig. Förhoppningsvis blir inte det här sista gången som mitt blogginlägg därför publiceras så här dags i stället för runt midnatt.

Målet är 7-8 timmars sömn per natt. Håll tummarna!

Kommentarer

  1. Hmm – jag trodde att mina varma händer hade att göra med att temperaturen här är över 30 grader och solen strålar långt in på kvällen, men det kanske har att göra med att jag tar det lugnare nu, eller kanske med både och… 🙂

Trackbacks

  1. […] och lagt sig och jag har hållit mig uppe lite för länge. Det där med att jag skulle börja sova fler timmar på natt… nej, det har tyvärr inte slagit in. Det får mig att fundera över vad det är som […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

3 + 16 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.