Warning: getimagesize(/home/arligttalat/public_htmlhttps://dev.arligttalat.nu/wp-content/uploads/2015/04/default_image_logga.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home/arligttalat/public_html/wp-content/themes/ultimatum/wonderfoundry/functions/common/image.php on line 38

Nej tack, jag badar inte bastu

Härskartekniker finns på de flesta arbetsplatser. Min föreläsning utgår från ett jämställdhetsperspektiv. Hur gärna vi vill annat, så bygger fortfarande vårt samhälle på mannen som norm. Därmed inte sagt att det enbart är män som utöver härskartekniker.

I den här föreläsningen går vi igenom de fem härskarteknikerna (enligt Berit Ås teorier) och hur vi kan bemöta dem. Kunskapen om vad en härskarteknik är, och hur den kan se ut, är viktig för att vi ska förstå vad som händer i rummet. Och lika viktigt är att vi alla kan bemöta dem och bekräfta varandra i stället för att härska.

I föreläsningen delar jag med mig av mina egna erfarenheter, där bland annat programmet på en ledningsgruppskonferens inleddes med ”obligatorisk bastu”.