Kontakt
25 maj 2014

91% röstade rätt #Blogg100, 85 av 100

Bara tanken på att de bruna fascistiska partierna vinner mark runt om i Europa gör mig fullständigt illamående. Att högerextrema partier i länder som Danmark, Frankrike och England får resultat på  20-25% får det att vända sig i magen på mig. Jag blir  verkligen rent fysiskt illamående.

Det är sorgligt att hälften av alla som fick rösta i valet, valde att inte göra det. Det är de som släppte in SD i Europaparlamentet. Hoppas att de skärper till sig när det är dags för riksdagsvalet. Världen har inte råd med soffliggare som gnäller om att det inte är någon idé att använda sin demokratiska röst. Jag är tolerant mot det mesta, tror jag, men de som inte röstar har jag oerhört svårt att respektera. De tappade rösterna plockas nämligen direkt upp av dem med dunklare avsikter, dem som anser att alla inte borde ha en demokratisk röst.

Jag är inget bra när det blir så starkt negativt. Jag dras ner av de alarmerande nyheterna, sugs ur på all kraft och känner mig modlös.Det är de positiva vindarna som för mig framåt. Det är de positiva tankarna som triggar mig. Därför riktar jag blicken i stället mot valets vinnare och konstaterar att där finns partier som är starka på klimat, jämställdhet och bra mat. Det är för mig frågor som andas långsiktighet, kärlek, landsbygdsutveckling och överlevnad.

Då finns det hopp, då finns det gott att jobba för. Det må vara att 9% röstade på SD. Men 91% gjorde det inte. Det är något att vara riktigt tacksam över.

 

 

Copyright © 2022 – 2024 Ärligt Talat. All rights reserved. Hemsidan skapad av AlizonWeb AB.
cross