Kontakt
16 april 2013

Är du en haschrökare? Nr 76 av #Blogg100

Nåja, nu var det ju faktiskt många saker som sades på talarutbildningen som var bra. Alltså, inte bara att de meddelade att kroppsspråkets betydelse är mindre än man tidigare trott.
Det blev också mycket prat om twitter, facebook och bloggar. Om hur vi talare idag recenseras i realtid och om hur viktigt det är att hela tiden hålla sig uppdaterad, så man vet vad som händer. Visst är det så att sociala medier har en fantastisk genomslagskraft. Men jag tänker samtidigt att jag nog fortfarande befinner mig i en del av Sverige, där det faktiskt inte, framför allt, twittras så till den höga grad, att jag behöver tänka på att det kan vara ett störande moment under ett föredrag. Eller, för den delen, sakna den gratis marknadsföring twitter kan innebära.

Visste du förresten,  att om du sitter och läser ett mejl samtidigt som du gör något annat, minskar din intelligens med 10% . Vilket är jämförbart med att röka hasch...

Jag kommer hädanefter att sitta på jobbmöten och konferenser och se mina kolleger som en samling haschrökande kolleger. Hittills har jag varit förskonad från att ha en publik som sitter och tittar ner i papper eller telefon. Det måste ju vara en fantastiskt utmaning att ha med sig in i framtiden: att vara så trollbindande att den som lyssnar väljer bort att berätta om det. Just då i alla fall. 🙂

Får se om jag lyckas i morgon kväll. Då ska jag till Skåne igen. Rapport kommer!

 

Copyright © 2022 – 2024 Ärligt Talat. All rights reserved. Hemsidan skapad av AlizonWeb AB.
cross