Kontakt
16 januari 2014

Årets nyårslöfte: jag ska höras och synas :-)

Så där ja, då har året börjat och kroppen vant sig vid att den inte kan vara uppe hela natten och ligga och dra sig i sängen till lunch. Det är något visst med nystarter, det känns bra i hela kroppen att ta nya tag efter en skön ledighet.

Framför mig ligger kalendern med många tomma dagar som bara väntar på att fyllas med nya utmaningar - och en och annan rutinsyssla. 🙂
Företaget började "på riktigt" för 1,5 år sedan och jag ser hur det förändras och utvecklas. Inriktningen ändras, nya kontakter tas och erbjudanden från helt nya håll kommer in. När jag startade trodde jag att det var traditionella informatörstjänster som skulle bli huvuddelen i verksamheten. Jag vågade inte hoppas på annat.

Men nu kan jag till min stora glädje konstatera att det verbala har fått ta överhand. Föreläsningsdelen är helt klart den som växer mest - och handen på hjärtat, det är ju den jag tycker är mest utvecklande för egen del. Det är något visst att stå framför en grupp människor, om de nu är  tio stycken eller 400. Endorfinerna bara spruttlar i kroppen!

Under förra året hade jag bland annat föreläsningar för Hushållningssällskapet i Malmöhus, Ung Företagsamhet i Skaraborg och för studenter på Skara Campus. Och uppdragen på Sveriges Radio P4 Skaraborg får jag inte glömma bort. Nyhetspanelen och domaruppdrag i Vi i femman. Superkul att få vara med på!

SONY DSC

 

 

 

Torbjörn Borg och jag gör en selfie till Vi i femmans hemsida.

Under våren blir det mer Vi i Femman och nya samarbeten med eventfixare och företag, som jag ser mycket fram emot. Håller också på att redigera ihop en liten film med snuttar ur en föreläsning, som ska läggas ut på hemsidan och min Facebook-sida. (Ja, du visste väl om att Ärligt Talat har en egen Facebooksida?)

Och så blir det mycket fokus jämställdhetsfrågor. Det börjar blåsa en del vindar som rent av skrämmer mig. Varför i all sin dar diskuterar vi abortfrågan i Sverige år 2014??? Dessa vindar gör att jag inser att det inte går att sitta tyst och hoppas på att någon annan ska fixa till det. Alla vi som vill ha en värld där jämställdhet är en självklarhet, måste höja våra röster. Är oerhört glad och stolt över att få samarbeta med Berit Ås, som är en guru för mig inom jämställdhet.

Hör du till dem som funderar på varför jämställdhet är så himla viktigt att , så tycker jag du ska lyssna på Hans Roslings Vinterprat.

Han är en av 100 tänkare vars idéer har format världen” enligt amerikanska magasinet Foreign Policy. Så han borde veta.

Copyright © 2022 – 2024 Ärligt Talat. All rights reserved. Hemsidan skapad av AlizonWeb AB.
cross