Kontakt
21 mars 2017

Att leva som den man vill vara

Jag gillar det lösningsfokuserade. När man inte hakar upp sig på problemet, utan snarare på hur man ska lösa det. Och hittar men då dessutom lösningar som är utanför de vanliga ramarna, så desto bättre. Det kan jag själv vara sämre på; det är så lätt att bara gå efter hur det brukar vara, efter hur normen ser ut.

Efter att jag för några år sedan blev klar över mitt eget mål med livet, så har det blivit lättare. Jag har helt enkelt blivit tydligare inför mig själv, med hur jag vill ha det. Målet är att leva som den jag vill vara.  Alltså, inte känna mig hämmad av något som jag själv kan påverka. Sträva efter att våga ta den plats jag behöver för att kunna andas, verka och utvecklas. Våga uttala mina drömmar och visioner och arbeta för att uppnå dem.

Det är lätt gjort att lägga skulden för sin egen bristande utveckling på något utanför sin egen makt. Att konstatera att livet inte blev som man hade tänkt, eftersom... Att jag skulle gärna ha gjort det och det, om inte... Det är en sak att livet inte blir som man alltid tänker sig, det kan man inte alltid rå på. Men hur man förhåller sig till det har man ingen annan än sig själv att skylla på. Det kanske kan kännas olustigt, men också befriande. Så skönt att inte behöva vara ett offer för vad andra gör och säger, utan i stället kunna vara chef över sina egna val.

Under livsresans gång träffar vi på människor med alla möjliga olika livsval, öden och drömmar. Jag samlar på de bra förebilderna och de är många. Människor och samtal som inspirerat mig, förbryllat mig och fått mig att se möjligheterna. Det är jag innerligt tacksam över.

Vägen är allt annat än rak och emellanåt får jag påminna mig själv om att stilla mig, hämta andan, höja blicken och ta ställning till om jag fortfarande är på väg åt rätt håll. När allt stämmer pirrar det i fingertopparna, som av sockerdricka. Det är en väldigt skön känsla och jag är glad över att jag inte bara rusar på, utan faktiskt är medveten om den när den uppstår.

 


Detta är inlägg 21 av 100.

Varje dag i hundra dagar ska ett blogginlägg publiceras.
Initiativet kommer från Fredrik Wass som driver Bisonblogg och här kan du läsa mer om tankarna bakom just Blogg100 2017

 

Copyright © 2022 – 2024 Ärligt Talat. All rights reserved. Hemsidan skapad av AlizonWeb AB.
cross