Kontakt
3 mars 2017

Babblet för oss vidare

Babbla på. Om du småpratar, så blir det nämligen lättare att bara halka in på de stora ämnena. Babbla på?! Jamen, är inte det guld att höra för en som älskar att prata, så säg.

Jag kan inte riktigt släppa gårdagens föreläsning av Stig-Roland Rask om ungas vanor på nätet. Och en av de bra saker han sa, var just att det bästa man kan göra med sina barn och ungdomar, det är att småprata. Prata om ditten och datten, för steget till att prata om mer allvarliga saker blir inte så stort då.

Det vet ju vem som helst som går en promenad med sitt barn eller en vän, tar sig en långsittning vid middagsbordet eller står och lagar mat tillsammans med någon. I det där planlösa samtalet hittar man helt plötsligt riktiga guldkorn.

Utan att ha planerat det befinner man sig mitt i en djup diskussion, tar del av varandras drömmar och önskningar, eller kan äntligen dela en ångestladdad känsla.

Ska man däremot sätta sig ner för att prata allvar, är det lätt att allt knyter sig. Samtalet blir kanske inte som man har tänkt sig, förväntningarna är för höga.

Att babbla med sina barn gör dem mindre ensamma och mindre utsatta. Att babbla med dem för dem närmare dig.  Så babbla på, för det behöver både du och barnen.

 
imageDetta är inlägg 3 av 100.
Varje dag i hundra dagar ska ett blogginlägg publiceras.
Initiativet kommer från Fredrik Wass som driver Bisonblogg och här kan du läsa mer om tankarna bakom just Blogg100 2017.

Copyright © 2022 – 2024 Ärligt Talat. All rights reserved. Hemsidan skapad av AlizonWeb AB.
cross