Kontakt
10 maj 2015

Bekvämt eller omskakat- det är frågan

IMG_7150[1]- Man behöver bli lite omskakad ibland, säger vår middagsgäst och berättar om när hen nyss blev omskakad. Hen hade fått kritik på sitt föreläsningsupplägg och gick hem och arbetade om hela materialet. Och nu sitter hen och berättar om det vid middagsbordet med ett leende. Beundransvärt.

För det är inte lätt att få kritik och det är inte lätt titta upp från det man så hemtamt håller på med och våga prova hur det skulle vara att göra det på ett helt nytt sätt. Jag brukar ironiskt säga att jag älskar förändringar -  om jag får stå för dem själv.

Men det är en sanning med modifikation, för det är ganska bekvämt att ha det bekvämt. Och inte ens mina egna förslag till förändringar vinner alltid gehör hos mig. Å andra sidan blir jag uttråkad om det inte sker en utveckling, att fortsätta livet på precis samma sätt som alltid är en tanke som känns ganska förlamande. Men att bli omskakad...?

Det satte tankar i huvudet på  mig, helt klart. Nyttigt att fundera över om jag utvidgat min komfortzon lite väl mycket och vad som krävs för att jag ska lämna den.

 

image  54 av 100

Copyright © 2022 – 2024 Ärligt Talat. All rights reserved. Hemsidan skapad av AlizonWeb AB.
cross