Kontakt
19 april 2017

Dags att hitta en långsiktighet?

Halvvägs in i bloggutmaningen. Hundra inlägg under lika många dagar. Emellanåt får jag lite håll...
Jag älskar utmaningar. Eller. Jag har älskat utmaningar och gör det allt till viss del fortfarande. Men jag försöker mer och mer att vara nöjd med mig själv utan att jag kopplar det jag gör till prestation.
Det är makalöst svårt.

Jag som verkligen är kritisk till att vi måste sätta upp mätbara mål hela tiden i de projekt jag ofta arbetar i, har väldigt svårt att mäta min egen framgång om det inte handlar om mätbara mål. Nu pratar jag framför allt om mål inom träning och välmående.

Jag har svårt att nöja mig med att må bra. Jag vill gärna kunna mäta det där välmåendet i antal genomförda pass, antal lyfta kilon, cyklade kilometer... Så himla dumt. Jag vet ju, att det viktigaste är att jag rör på mig och mår bra. Om det sedan är sex pass i ena veckan och två pass i den andra, eller inga alls men en härlig milapromenad på helgen... det borde verkligen inte spela någon roll.

Utmaningarna tjänade verkligen sitt syfte när jag behövde komma igång med min träning. Då var det perfekt att ha Tjejvasan, Halvvättern eller Göteborgsvarvet som mål. Men idag... Livet är liksom i full spinn ändå, utan att jag behöver lägga på mig några utmaningar. Och rör på mig, det gör jag.

Men jag fortsätter att haka på andra utmaningar, såsom den här bloggutmaningen. Syftet är ju egentligen detsamma - att få igång mig, och i det här fallet, mitt skrivande. Precis som när jag tränar, så går det lättare ju mer jag håller på. Ju oftare jag skriver, desto kortare startsträcka. I princip skulle det bästa säkert vara att skriva typ fem om dagen.

Den stora utmaningen är förstås att fortsätta när bloggutmaningen är över. Det vore skönt att kunna skriva med samma lugn som jag känner inför träningen idag. För hur det är, det här med att skapa en någorlunda text varje dag - det kan lätt ge lite håll i prestationsmuskeln.

Nu är jag i alla fall halvvägs. Kanske läge att sänka pulsen och höja blicken för att se om jag kan hitta ett mer långsiktigt sätt att få ur mig orden. För ut vill de.


Detta är inlägg 50 av 100.

Varje dag i hundra dagar ska ett blogginlägg publiceras.
Initiativet kommer från Fredrik Wass som driver Bisonblogg och här kan du läsa mer om tankarna bakom just Blogg100 2017.

Copyright © 2022 – 2024 Ärligt Talat. All rights reserved. Hemsidan skapad av AlizonWeb AB.
cross