Kontakt
30 mars 2018

De dör som flugor

Jag har lärt mig något om flugor idag. Något som gör att jag kommer att vara ännu snabbare med att slå ihjäl dem i fortsättningen.

Just nu dör de som flugor utan min inverkan (jag har verkligen förstått innebörden av det uttrycket). De har klarat sig genom hela vintern och så kommer våren och då kryper de fram. Och dör. Överallt i fönsternischerna ligger de. Det har förbryllat mig.

Men nu vet jag mer. Nu vet jag att de små rackarna bara lever två-fyra veckor efter att de kommit ur sin puppa. Och under den tiden hinner de lägga fler hundra ägg. Efter att äggen är lagda tar det bara sex till åtta timmar innan de kläcks och larverna krälar ut. Efter tio dagar går larverna in i puppstadiet. Fem dagar därefter är den en vuxen fluga. Är det då en hona börjar den reproducera sig efter två, tre dagar.

Det är bara att börja räkna. Inte en helt trevlig ekvation, va? Jag tror jag får berömma katterna för att de hoppar på fönstren för att fånga flugorna (och strunta i alla tassmärken över hela rutorna), vara rädd om våra husspindlar samt inhandla nya snärtiga flugsmällare.

Pang! Pang!! Pang!!!

 

30/100

 

#100dgr Ett blogginlägg om dagen i 100 dagar. Det är vad den här utmaningen går ut på. Inget pris till dem som klarar sig ända i mål, men en morot för att skriva. 🙂

 

Copyright © 2022 – 2024 Ärligt Talat. All rights reserved. Hemsidan skapad av AlizonWeb AB.
cross