Kontakt
10 juni 2016

Den blomstertid nu kommer

Dag 99

Den blomstertid nu kommer
med lust och fägring stor
Du nalkas ljuva sommar
där gräs och gröda gror
Med blid och livlig värma
till allt som varit dött
sig solens strålar närma
och allt blir återfött.

Det är ju precis det jag längtar efter, så hjärtat värker, när grådasket lagt sig över hela avlånga landet och ligger där som en blöt illaluktande lovikkavante så det knappt går att se skillnad på morgon och kväll. Och  den där tiden som nämns i psalmen den är ju verkligen här nu. NU! Ja, den är faktiskt nästan över till och med, den där tiden då allt börjar spritta, växa, blomma och komma igång.

IMG_2517 IMG_2526

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jag gör mitt bästa för att fröjdas över varje litet nytt blomster som kommer. Jag har redan njutit och sagt adjö till blåsipporna, vitsipporna, lungörten, tussilagon och liljekonvaljen, men blir så lycklig så det gör ont när akvilejan slår ut längs vägen ner till bryggan; ljusrosa, klarblå och auberginelila blommor i fantastisk design. Riktiga mästerverk och mina absoluta favoriter!

I alla fall tills jasminen slår ut och väldoften far runt husknuten. Och efter den kommer kaprifolen nedanför mitt sovrumsfönster och den blommar som tur är länge, för därefter tror jag inte det kommer någonting. Sedan är det nog bara höst och blöta löv, men jag kan ha glömt något och när den tiden är och jag återigen blir glatt överraskad av någon fas i naturen som jag glömt bort, så kommer jag att prisa mitt dåliga minne.

Den blomstertid nu kommer avslutade Violens skolavslutning, så nu är det verkligen sommar och lov i huset och det smittar liksom av sig. På ett bra sätt. Nu finns det någon här hemma som har dragit i handbromsen rejält och chillar. Det tror jag är bra även för mitt allmäntillstånd. Jag har nu tänkt gå in i den mer stressfria zonen för ett tag. Wish me luck!

 

imageDet är något med det där hundra. Greppbart, men ändå tillräckligt mycket för att vara en utmaning. Hundra blogginlägg hundra dagar i rad. Återigen hakar jag på utmaningen som Fredrik Wass drar igång, i år för femte gången.

Copyright © 2022 – 2024 Ärligt Talat. All rights reserved. Hemsidan skapad av AlizonWeb AB.
cross