Kontakt
1 april 2017

Det är inget att skämta om

Inte ett enda aprilskämt har jag vare sig hört eller kört idag. Är det så, att de tiderna är förbi, precis som många publicister förespråkat?
I tider av "fake news" och inlägg som går alldeles för lätt att dela utan källkritik på sociala medier, gick ju flera publicister ut i går och idag och förklarade att de inte kommer att köra några aprilskämt i år.

Jag förstår beslutet, men kan inte riktigt bestämma mig för vad jag tycker om det.  Det har ju varit en höjdpunkt att spana efter nyheter som verkar alldeles för otroliga för att vara sanna. Ibland har verkligheten överträffat dikten och med lång näsa har jag kunnat följa det jag var säker på var ett aprilskämt och inse att det faktiskt var sant. Men nu kanske det är en tradition som tar slut.

Det är väl lite grann som så mycket annat, ibland får man helt enkelt omvärdera saker som man alltid gjort, för att det inte funkar längre. Och förändring behöver definitivt inte vara fel - även om det är så mycket lättare att acceptera förändringar som man själv tagit initiativ till.

Idag tog jag i alla fall och hoppade i sjön tillsammans med några andra dårfinkar på initiativ av födelsedagsbarnet. Och det är faktiskt inget aprilskämt även om man skulle vilja tro det. 🙂

 

 

Detta är inlägg 32 av 100.
Varje dag i hundra dagar ska ett blogginlägg publiceras.
Initiativet kommer från Fredrik Wass som driver Bisonblogg och här kan du läsa mer om tankarna bakom just Blogg100 2017

Copyright © 2022 – 2024 Ärligt Talat. All rights reserved. Hemsidan skapad av AlizonWeb AB.
cross