Kontakt
15 juni 2016

Det blir väder - det kan vi vara säkra på

Dag 105

Jag är inte bonde. Jag är inte seglare. Varför i all sin dar ska jag då se på väderleksrapporten?
Jodå, det händer allt att jag kastar en blick på vädret i någon app emellanåt. Men jag tycker att det i de allra flesta fall blir jag bara deppig av det. Antingen blir jag deppig för att prognosen visar på dåligt väder, eller så blir jag deppig för att den visar på bra väder, men när vi väl är framme vid den dagen så har prognosen ändrats.

Jag försöker istället utgå ifrån att det helt enkelt blir väder. Ska jag planera en trevlig kväll så tänker jag på vad jag skulle vilja att den innehöll och så utgår jag från det bästa scenariot - det vill säga sol, ljumma vindar och en ljusnande natt som aldrig tar slut. Bra! Det innebär att vi kan bada vid bryggan, kanske till och med ta en knäcke med gubbröra och gammeldansk med oss dit, sedan kan vi äta huvudrätten ute och inte gå in förrän vi blir trötta och behöver sova.

Jag är 53 år och har varit med så pass länge att jag inser att det inte är helt säkert att det blir så bra, men skulle det ösregna så är det ju inte mer än att vi skippar badet (fast bad i ösregn är läckert det också), äter gubbröran och resten av middagen på altanen under tak och är det för kallt slår vi på infravärmen och är det för myggigt så går vi in. Inte mer med det.

I kväll blev en sån där kväll som blev överraskande bra, eftersom det regnade på dagen. Men kvällen blev alldeles fantastisk med bad, äta ute, lite infravärme, mygglampa och en fleecefilt över benen. Och så den där himlen som aldrig blir mörk så här års.

IMG_2845[1]

Kl.23.20 mot öster

Nu tänker jag självklart att resten av sommarens kvällar blir sådana också. Jag mår så mycket bättre av att tänka så. Reservplaner går alltid att hitta på när det väl gäller. Tack mor för att du har matat mig med den bästa meningen: Man ska alltid ta ut glädjen i förskott. Går det bra, så blir man glad två gånger. Går det åt skogen, så var man i alla fall glad ett tag.

Det blir en fantastisk sommar, för det blir inte alltid som man har tänkt sig - men ibland blir det bättre!

Copyright © 2022 – 2024 Ärligt Talat. All rights reserved. Hemsidan skapad av AlizonWeb AB.
cross