Kontakt
29 mars 2016

Det handlar om perspektiv

regnbåge 2

Som tack skickades en båge i alla regnbågens färger upp från djupet, över hela sjön och vidare upp i himlen.

Dag 29

Jag kör som en galning längs de krokiga vägarna. Måste hinna fram innan den är borta. Tänk om den faktiskt slutar i kyrkan. Eller i huset där pojkarna bor - regnbågshuset. Vilken bild det skulle bli!

Jag älskar regnbågen och idag blev jag lite överraskad av den. Den var ovanligt stark och försvann inte bara bakom husen utan omfamnade dem, som om husen höll på att beamas upp i ett rymdskepp. Självklart hade jag inte tillräckligt bra kamera med mig, bara den som finns i mobilen, men med rätt ljus, rätt vinkel...

Men regnbågen är ju som den är, precis när jag tänker att jag kommer att få den perfekta bilden bara bakom nästa krök, så har den flyttat på sig och hoppet väcks på nytt: ahh, tänk om den slutar vid mitt hus. Det var den inte, men vänta... Jag svänger ner till bryggan. Samma brygga där Violen och jag i går tog årets första dopp. Där isen fortfarande låg. Då.

Nu tvärstannar jag. Det är ett helt annat landskap som möter mig. Idag ligger sjön spegelblank. Isen är helt borta runt bryggan och på andra sidan sjön vid stiftsgårdens kyrka slutar regnbågen, för att sedan spegla sig i sjön ända fram till vår brygga.

Fast jag bestämmer mig för att det är tvärtom. Tack vare att vi badade igår bröt vi vinterns förtrollning över sjön. Tack vare Violens modiga initiativ och starka hopp om en varmare årstid, så kunde isen äntligen drivas bort. Som tack skickades en båge i alla regnbågens färger upp från djupet, över hela sjön och vidare upp i himlen.

Det handlar om perspektiv i allt vi gör, inte minst i hur vi ser på våra liv. Antingen kan jag konstatera att jag har en fantastisk tur som får leva det liv jag gör. Eller så kan jag se hur mina egna val - plågsamma såväl som självklara - har lett fram till det liv jag lever.

 

image
Det är något med det där hundra. Greppbart, men ändå tillräckligt mycket för att vara en utmaning. Hundra blogginlägg hundra dagar i rad. Återigen hakar jag på utmaningen som Fredrik Wass drar igång, i år för femte gången. #Blogg100

Copyright © 2022 – 2024 Ärligt Talat. All rights reserved. Hemsidan skapad av AlizonWeb AB.
cross