Kontakt
20 april 2017

Det tråkiga blir roligare tillsammans

Ibland är det lätt att känna sig lite less. Helt naturligt, men dödligt trist. Det är så mycket roligare att ha kul. Fast inte så seriöst i en dels ögon. Varför det nu skulle vara en motsättning...
Kul är ett av värdeorden i mitt företag. Det är en drivkraft som jag gärna tar hjälp och ledning av. Jag vet numer att jag gör ett mycket bättre jobb om jag har kul. Jag vet också att min kund är mycket mer nöjd med mig om jag hade kul när jag utförde uppdraget.

Men att vilja ha kul innebär inte att jag inte gör tråkiga saker. Jag bara strävar efter att göra det tråkiga roligare. Så sitter jag med en tidsredovisning för ett större projekt - vilket händer typ var tredje månad - så har jag gärna bra musik i lurarna under tiden.

För några år sedan pratade jag med några kvinnor från Mellanöstern som bjöd på tabouli, den goda persiljesalladen.
- Den måste man vara två för att göra, förklarade den ena kvinnan.
Jo, det kunde jag förstå - det går ju fortare om man är två som hackar.
- Nejnejnej, hacka kan jag göra själv, men jag behöver en väninna att prata med under tiden!
Precis så!

När Violen tar initiativet - vilket faktiskt händer ofta - till att städa och röja, så blir det riktigt roligt, eftersom vi gör det tillsammans. Jag är väl van det sedan uppväxten också. Om vi hjälptes åt så gick det fortare och vi kunde vi göra något roligt efteråt. Och ofta blev den där första uppgiften rolig på köpet, för att vi var fler som räfsade, målade, dammade eller vad det nu kunde vara.

Någon annan kanske tycker att det känns onödigt att vi gör samma sak. Bättre att en gör det ena, så kan den andra göra det andra. Men nä, det ligger inte riktigt för mig. Då är det effektiviteten som är drivkraften och det tror jag faktiskt inte att jag någonsin gått igång på. Luthers - eller om det nu var hans frus - inställning har aldrig tilltalat mig. Jag har aldrig känt mig duktig för att jag uthärdat något och drivit det i hamn. Däremot känner jag uppfylld när något tråkigt genomförts och jag njöt av det under tiden. Tillsammans. Det är grejen, det.

 

 

 

 

Detta är inlägg 51 av 100.
Varje dag i hundra dagar ska ett blogginlägg publiceras.
Initiativet kommer från Fredrik Wass som driver Bisonblogg och här kan du läsa mer om tankarna bakom just Blogg100 2017

Copyright © 2022 – 2024 Ärligt Talat. All rights reserved. Hemsidan skapad av AlizonWeb AB.
cross