Kontakt
27 mars 2013

En dubbel, tack! Nr 56 av #Blogg100

image2 055 stycken sedan måndags eftermiddag. Duvor, kanske? Nix! Människor? Ne-ej! Butiker? Icke, sa Nicke! Inte heller antal tuggummin på trottoarerna, uteliggare, poliser, ambulanser eller svarta taxibilar.

Däremot är det faktiskt 2 055 dubbeldäckare som dottern räknat ihop under våra dagar här i London. Vi har åkt med en väldig massa av dem också. Ett tag idag var vi så uttrötta i benen, att vi bara hoppade på en vacker röd dubbeldäckare. Där satt vi högst upp och längst fram, mumsandes på en cupcake från Harrods, medan Sloane square och Chelsea susade förbi utanför fönstret.

Spelar ingen roll att tunnelbanan är snabbare, upplevelser är inget vi vill kompromissa med. Och på tunnelbanan får vi ju inte ens kontakt med föraren. Tänk så många trevliga busschaufförer vi har kommit i samspråk med när vi funderat över smartaste bussvalen för att ta sig från Kensington till Paddington, eller Harrods till Trafalgar Square via Buckingham Palace. (Där gick vi bet, faktiskt, och bestämde oss för att kungafamiljen fick stryka på foten - vi hade ju redan sett dem i vax...)

Nu tackar vi för oss, för den här gången, och kommer hem med resväskor och huvuden fulla med minnen.

Copyright © 2022 – 2024 Ärligt Talat. All rights reserved. Hemsidan skapad av AlizonWeb AB.
cross