Kontakt
21 juli 2014

En färgstark sommarväv

Nr 135

IMG_5160[1]

Dagar som dessa kan jag leva länge på, kom i håg det i vinter!
Besöken avlöser varandra i vårt sommarhem, som är detsamma som på vintern, men precis som sina invånare en smula bättre i semestertid.

Sommaren växer fram som en av de trasmattor, jag en gång vävde. Vi är varpen och vännerna och utflykterna de färgade inslagen.

Under några dagar var väninnan E här. Vi har känt varandra sedan vi var sex år. Det kan gå långt mellan gångerna vi ses, men det är lätt att ta upp tråden på nytt och fortsätta samtalen. Som vi har pratat... <3

Hon har bara några timmar kvar på sitt besök när dotter A kommer hem efter fem veckors jobb i Oslo. Vi flätar ihop trådarna och dotter A landar stillsamt med sitt bagage medan väninnan packar in sitt i bilen. I morgon åker dotter A vidare och min mor kommer hit.

IMG_5239[1]

 

 

 

 

 

 

 

 

Däremellan tvättar vi lite, köper lite ny mat, plockar av vinbären och klipper gräset. Just som jag knipsar av några vissnade blad på luktärterna kommer goaste väninnan J förbi på spontanbesök. Ett av sommarens färgstarka inslag i vår sommarväv. Spontanbesök får haka på, så det blir äggsmörgås på bryggan och ett dopp i varma sjön innan vi ska iväg. Vi hinner ändå avhandla viktiga livsfrågor och göra upp planer om mer planerat besök.

Sedan åker vi iväg för ett exotiskt dopp i en forsande å med dotter A och hennes mor. Ja, precis, makens ex. Då tänker jag på alla som inte har det så, där kärleksrelationer som går under tar med sig så mycket annat i sin undergång, där föräldrar inte längre klarar av att prata med varandra, kanske till och med tar med sig barnen in i konflikten.Eller - ännu värre - låter all kommunikation gå genom barnen.

Det krävs mycket för att det ska fungera, det är jag väl medveten om. Det kan bland annat krävas att de vuxna får svälja sin stolthet och sina sårade känslor för att barnen ska kunna fortsätta få en så trygg tillvaro som möjligt med tillgång till båda föräldrarna.

När jag kom in i makens liv blev jag mottagen med öppna armar av såväl de två döttrarna som hans före detta hustru. Det har varit en smärtfri resa, åtminstone för mig och jag tror också för de båda barnen. Om de båda exmakarna har tyckt att det har varit jobbigt, har de åtminstone inte låtit det gå ut över oss.

Umgås som idag med bad och middag gör vi inte ofta, men gott är det när det händer och även om de två döttrarna idag är vuxna, vet jag att det betyder mycket för dem. De har aldrig behövt välja sida utan har fortfarande sin mamma och pappa i behåll och jag har också fått min plats här, som en extra vuxen resurs och dessutom mamma till deras lillasyster. Hon blir förresten lika glad som alla andra över att få träffa storasystrarnas mamma, inte desto mindre efter dagens utflykt till badet i den brusande och virvlande ån.

Det finns stor anledning att känna tacksamhet för att det är så. Tack!

Med tillförsikt ser jag fram emot de kommande inslagen i vår väv, för det finns många fler som väntar, såväl planerade besök som oväntade. Sommarväven 2014 - den verkar bli ett mästerverk.

Copyright © 2022 – 2024 Ärligt Talat. All rights reserved. Hemsidan skapad av AlizonWeb AB.
cross