Kontakt
9 maj 2013

En stad i schlageryra Nr 99 av #Blogg100

IMG_1299[1]

Vi lämnar ett Malmö i rosa schlageryra. Om en vecka, lite drygt, smäller det ju. För oss tv-tittare i alla fall. Men här har festen redan börjat. Inte tänkte vi på det när vi bokade hotell för en natt, så det blev en glad överraskning att mötas av rosa svanboa och glitter redan i hotellvestibulen. Hotellet vimlade av människor med Eurovisionpass hängande runt halsen och i frukostmatsalen kunde vi höra flera olika språk, bland annat norska, finska och typ ryska.

Hotellen i Malmö hjälps nu åt med att hysa in alla som på olika sätt deltar i Eurovision Song Contest 2013, Några hotell tar emot journalisterna, andra tar artisterna och vårt Hotel Noble House hör till de sistnämnda. Staden smyckas med fjärilar, årets festivalsymbol, ja till och med statyn på Stora torg har fått fjärilar på sig.

Det är lätt att smittas av den glada förväntansfulla stämningen i staden, särskilt om man som vi är road av att följa musiktävlingen. Jag har flera sköna minnen förknippade med melodifestivaler. Det bästa är från 1984.

Vi är tre vänner som tågluffar och är i Lissabon just den där kvällen när finalen går. Resan till Lissabon har varit fantastisk. Det visar sig att tåget transporterar portugisiska soldater, som ska ut på någon övning. Utom en av dem som skadat handen och ska hem till sin by.

I vår kupé sitter ett av befälen. Han är bekymrad över att vi tre reser utan ens några bröder som sällskap och avdelar därför den skadade soldaten att ta vaka över oss i Lissabon. Problemet är att den stackars soldaten inte kan någon engelska, franska, tyska eller spanska (våra språk). Det blir en annorlunda upplevelse att ta sig runt på stan med bodyguard. En bodyguard som dessutom tar in på samma hotell som oss och håller oss under fullständig uppsikt.

Några dagar tidigare i Spanien, har vi hjälpt två unga brasilianska killar med att ta hand om deras bagage, när de ska sova ute vid järnvägsstationen. De har rymt från ett konfirmationsläger och ska ta sig till en faster i Lissabon. Som tack är vi nu hembjudna till denna faster. Vi får då också hjälp med att förklara för bodyguarden att tack, men nu klarar vi oss själva.

Vi bjuds på en fantastisk middag av fastern och tittar samtidigt på tv. Jublet är stort när bröderna Herrey dansar och sjunger sig till vinst. När vi kommer tillbaka till hotellet väntar hotellägarinnan och vår bodyguard på oss med kyld champagne för att fira segern. Morgonen därpå har bodyguarden försvunnit hem till sin by, lika lättad som vi över att vara befriad från sitt uppdrag.

Nu lämnar vi Malmö, som just börjat samla egna Eurovisionminnen. Undrar just vem som kommer att sova i vår säng i rum 318... och om hen fäller ut extra sängen från väggen och sover där, bara för att det är extra kul. 🙂

Copyright © 2022 – 2024 Ärligt Talat. All rights reserved. Hemsidan skapad av AlizonWeb AB.
cross