Kontakt
22 april 2015

Ett nätverk att lita på

Värdet av att ha vänner att kunna prata med allt om, det är ovärderligt. Nätverket med stort N har träffats idag, så som vi gör ungefär var sjätte vecka och har gjort i... ja hur länge kan det vara? Kanske åtta år? Eller nio?

Idag inledde vi med walk and talk. Tänk så bra man pratar när man går tillsamman och hade vi inte varit så hungriga, så hade vi säkert gått och pratat hela mötet. Det där måste vi lösa på något vis... 😉 Men det är verkligen något helt annat att promenera och prata än att "nu ska vi sätta oss ner och prata". Det sätter en helt annan ton. Det borde man tänka oftare på, såväl i arbetslivet som hemma!

Nu är våra nedsittande samtal väldigt bra också i Nätverket. Vi är organiserade, får en timma var att prata om det som ligger och trycker på. Oftast handlar det om jobbet, men det kan också bli saker av mer privat karaktär som kommer upp. Efter vår timma får vi synpunkter, råd, kritik och hejarop från de två som lyssnat. Så himla bra!

Under de här åren har vi lärt känna varandra och våra brister väl och det blir ganska tuffa recensioner ibland: Nu uttrycker du dig så där förminskande om dig själv igen? Har du glömt vad du sa förra gången att du skulle ta itu med?

Ibland har vi varit ovanligt nöjda alla tre med våra egensatta mål och utmaningar. Ibland känns det lite mer avslaget, som ett jaha. Det är nästan mest intressant, för så känner jag i kväll.  Jag är, som jag varit inne på, mer road av att rapportera av när något gått bra, när jag lyckats med något. Vem är inte det? Men så ser ju inte livet alltid ut precis. Det betyder att det ligger något och skaver som jag inte tar itu med, som jag inte lyckats lura ut hur jag ska hantera. Något som ligger och skaver och nöter. Något som har risk att bli en surdeg.

Då är det väldigt gott att veta att mina två vänner i Nätverket finns där, ett sms bort, redo att sluta upp bredvid mig och heja på. Eller som lätt förebrående kommer att titta på mig om sex veckor, om jag inte lyckats komma på en lösning.

Det är inte alla som har det så. Lyckis mig. Gulp.

 

image   36 av 100

Copyright © 2022 – 2024 Ärligt Talat. All rights reserved. Hemsidan skapad av AlizonWeb AB.
cross