Kontakt
15 mars 2017

Familjen är en levande organism

En familj är en familj är en familj. Tja, eller inte. Familj är, för mig, mer en levande organism som omformar sig efter de behov som finns. Livet blir så mycket enklare då."Lillasyster" J är en del av den extended family, som jag omger mig med sedan jag inträdde i mitt nya civilstånd för snart två år sedan. På svenska heter det väl storfamilj, men definitionen för storfamilj utgår ofta från kärnfamiljen och det är just den som jag vill se lite mer fritt på. Familj är en fin sak och ännu finare blir den om man tar med sig dem in som man vill ha där. Min familj består av såväl blodsband som bonusar och härliga vänner.  Tack vare dem har jag aldrig känt mig ensam. Tack vare dem har jag alltid haft ett rikt liv.

Hursomhelst, lillasyster J bor inte så långt härifrån, bara en timmas resväg, men ändå kan det dröja månader mellan att vi ses. Det har aldrig varit ett problem och det finns inte på kartan att börja fundera över om det är någon av oss som hör av sig oftare än den andra, sucka över den andras upptagna program eller ondgöra sig över att vi inte träffas oftare. Vi lever olika liv och har full koll på att vi älskar att träffas när vi gör det. När jag tänker efter, är det så det fungerar med mina vänner. Vi rings vid när vi känner för det, träffas några gånger om året och njuter av varandras sällskap när vi träffas.

Det finns något alldeles särskilt ljuvligt med att prata ikapp, gärna under en lång promenad för att ge och få korta resuméer över vad som hänt senaste kvartalet och dessutom göra några rejäla djupdykningar i känsloliv, företagandet och vad annat som kan pocka på att bli talat om. När vi är lagom avpratade kan vi plocka med Violen också. Hon är vid tolv års ålder föga road av att bara sitta och prata. Men leka gillar hon, precis som hennes mor och Lillasyster J. Gärna Ubongo - ett spel som går ut på att placera geometriska figurer i ett slags pussel.

Figurerna får mig att tänka på dem som ingår i min extended family. Vi är en ganska brokig skara där alla har det gemensamt att de betytt något särskilt för mig vid olika tidpunkter i livet och därför följt med på min resa, även om jag flyttat på mig många många tiotals mil. Vi är brokiga och formade på olika sätt, men tillsammans blir vi något riktigt bra. Extended family, utvidgad familj. Det är bara bra, det.

 

 

 

Detta är inlägg 15 av 100.
Varje dag i hundra dagar ska ett blogginlägg publiceras.
Initiativet kommer från Fredrik Wass som driver Bisonblogg och här kan du läsa mer om tankarna bakom just Blogg100 2017.

Copyright © 2022 – 2024 Ärligt Talat. All rights reserved. Hemsidan skapad av AlizonWeb AB.
cross