Kontakt
29 maj 2013

Farmors pass från 1923... #anna-karins bok

IMG_1513[1]

Första meningen i boken om farmor var redan klar. Liksom den allra sista.
Och nu tror jag banne mig omslaget är klart också.
I den fantastiska väskan hittar jag farmors pass från 1923. Där bedyras att hon ska ges fri lejd ut ur hemlandet Sverige och få "fritt och obehindrat passera". Dessutom ska hon "ges skydd och bistånd i händelse av behov". Passet gällde ett år.

Dessutom har jag hittat en ny favoritsida: www.ancestry.se. Där bygger jag upp släktträdet, gren för gren. Resan vi gör nu närmast får fokus på farfars släkt, men när jag ser bilden på just fyllda 20-åriga farmor här, så är det som jag hör hennes lätt otåliga röst: Men jag då? Och mina morbröder?
Jag vet, jag vet. Det kommer det också. Jag lovar!

Copyright © 2022 – 2024 Ärligt Talat. All rights reserved. Hemsidan skapad av AlizonWeb AB.
cross