Kontakt
2 maj 2017

Från typ 789 till 33

Underbara vårvärme! Direkt när jag kom hem från jobbet slängde jag på mig trädgårdsarbetarkläderna. Tre timmar senare hade jag rensat två garderober.
Tanken var att jag skulle börjat förbereda de tre pallkragarna som just nu är tomma så när som på ogräs i botten. Men på jobbet idag berättade kollegan M att hon hade haft en riktigt trevlig dag med sin dotter då de gått igenom sina kläder. Lagt undan vinterkollektionen, tagit fram vår/sommar och framför allt sorterat bort det som inte använts, passade eller bara var fel.

Medan hon berättade kände jag hur det liksom kröp i kroppen på mig: JAG VILL OCKSÅ!

M hade läst om en minimalistisk modetrend Project 333, som går ut på att man inte ska ha mer än 33 föremål i garderoben att bära under tre månader. Detta inkluderar skor, smycken och ytterkläder. Undantaget träningskläder, underkläder och smycken du alltid bär.

Du som läst mig förut vet kanske om mitt förhållande till utmaningar. Jag blir sjukt taggad!

Men 33 plagg... Courtney Carvers tanke är att de kläder vi inte ska använda under dessa tre månader ska packas in i lådor och förseglas. Nej, jag inser att jag inte klarar av det, men det är verkligen värt att sträva ditåt. Det här ligger ju verkligen i linje med mitt röjande. Även om jag inte satt något mål med hur många saker som högst ska finnas i mitt hem, så har jag en målsättning att jag inte ska ha något suck-och-stön-hörn. Ni vet, när blicken landar på något som man bara känner: Åh, just ja - det där måste jag ta itu med också.

Så istället för att hälla jord i pallkragarna hade jag helt plötsligt lyft ur trådbackarna ur stora garderoben, tagit ner kläderna från hängarna och - tadaaa! - hittat dotterns försvunna ridjacka sedan förra vintersäsongen, slängt säkert 50 fula plastgalgar, rensat ur kläder som var noppriga, urtvättade, för små, omoderna eller förknippade med mindre kul minnen. Två plastsäckar släng, en kasse skänk och en stor Ikeakasse med plagg som borde gå att sälja. Och då har jag bara hunnit med de kläder jag har framme. Det finns lådor som står undanstuvade i vindsutrymmen... fast dit hann jag inte idag. Och kläder i strykhögen... Och i en låda i klädkamm...  förlåt, bastun.

Det tilltalar mig, att bara ha en säsongs kläder framme dessutom, men inser också att det kan bli trixigt att kombinera mina plagg - jag är uppenbarligen väldigt förtjust i färgglada mönstrade överdelar...

Även om jag är långtifrån färdig så är jag superpeppad att fortsätta! Jag hoppas energin flödar även i morgon kväll, så att jag kan fortsätta. Fröerna får vänta lite till, så är det bara.

 

 


Detta är inlägg 63 av 100.

Varje dag i hundra dagar ska ett blogginlägg publiceras.
Initiativet kommer från Fredrik Wass som driver Bisonblogg och här kan du läsa mer om tankarna bakom just Blogg100 2017.

Copyright © 2022 – 2024 Ärligt Talat. All rights reserved. Hemsidan skapad av AlizonWeb AB.
cross