Kontakt
1 maj 2015

Genial aktivitet mot nazisterna

Minsann, skrev jag inte igår att "den gryende framtid är vår"? Jo, det gjorde jag och idag har jag fått nya bevis för det.

Förra året gjorde Jönköpings aktion mig varm i hjärtat, när man lät kyrkklockorna ringa varnande över bygden då nazistiska Svenskarnas parti höll 1 maj-demonstration. I år visade Jönköpingsborna på ett nytt sätt att de inte tänker låta sig bli staden där årliga nazistdemonstrationer hålls.

Det fanns nämligen inget torg ledigt att demonstrera på. Jönköpingsbon och riksdagsledamoten Mats Green (m) tog initiativet till att alla torg "från Bottnaryd till Visingsö" bokades upp. Se nyhetsklippet här.

Genialt! Bakom detta initiativ slöt föreningslivet upp också och och det känns betydligt mer svenskt än det som Svenskarnas parti står för. Jag blir galen på de här partierna som "kidnappar" Sverige, svenskt och den svenska flaggan, när de står för bygger på rädsla, hat och exkludering. Det är inte alls så jag ser mitt land.

Att det däremot finns så mycket bra som görs i demokratins och kärlekens tecken. Det gillar jag!

 

image      46 av 100

Copyright © 2022 – 2024 Ärligt Talat. All rights reserved. Hemsidan skapad av AlizonWeb AB.
cross