Kontakt
31 mars 2013

Heja Leksand! Nr 59 av #Blogg100

Idag får blogginlägget bli ett enda stort YES!!! Leksands IF går upp i Elitserien. Äntligen!
Ja, och då är ju inte det här ens en blogg där man ofta kan läsa om sport. Jag ÄR verkligen ingen sportfåne, inte ens fantast. Men hockey och Leksand, det är något annat det.
I Leksand tillbringade vi varje sommar fram tills jag var en så där 19 år. Där har jag fortfarande släkt och är det någon plats jag känner mer för än andra, så är det Leksand. Där finns rötter som jag håller högt, där finns minnen och där finns trygghet.

Jag är uppväxt med föräldrar som berättat om hur de gick på hockeymatcherna, utrustade med ett gäng tidningar för att hålla kylan borta en smula under fötterna vid utomhusrinken. Jag är uppväxt med att prisa de blåvita och häckla Brynäs. Det bara är så.

Under många år har vi fans fått huka oss, skämmas lite, tråna i smyg efter att ha få heja på ett elitserielag. Men idag besegrade laget Rögle och fick de sista avgörande poängen för att gå upp igen. Slutskämsat, sluthukat - Leksand är tillbaka igen!

Copyright © 2022 – 2024 Ärligt Talat. All rights reserved. Hemsidan skapad av AlizonWeb AB.
cross