Kontakt
6 april 2016

Helt oförutsägbar kväll, faktiskt

IMG_1462Dag 37

Det här är en sådan där bra dag, när jag redan vid tvåtiden vet vad jag ska blogga om. Hämtar Violen och talar om att jag ska blogga tidigt idag, så att jag kommer tidigt i säng, för en gångs skull.

Nu sitter jag i bastun och bloggar och det kan jag säga, att det var inte vad jag hade planerat. Men så kan det bli när man har med tolvåriga violer att göra. Efter maten ville hon nämligen mäta sig. Hon växer så det knakar och är på jakt efter varje centimeter för att komma ikapp mig. Bara 7 centimeter kvar! Hualigen!

Mätningen görs traditionsenligt mot dörrposten i badrummet. Den första noteringen säger "6/3 2006 86,5 cm" och så dagens, 159 cm. En del noteringar har nötts bort med tiden och vi konstaterar att egentligen skulle vi fylla i dem ordentligt, så att de sitter kvar för evigt. Men jösses, vad den där dörrposten var skitig. Jag går efter disktrasa och medel och börjar göra rent.

Mer behövs inte för att Violens städiver ska triggas. Hon börjar genast röja ut badrumsskåp och hyllor, sortera, rensa och slänga. I morgon ska den nya tvättmaskinen levereras, så jag går vidare till att tömma torktumlare, rensa filtret, torka av den ovanpå och funderar på om jag ska orka lyfta ner den själv. Jag avskyr att visa upp det där dammet bakom vitvarustapeln för främmande människor. Men jag vet också att det här kan sluta med rena katastrofen. Ser framför mig hur jag tappar taget om tumlaren, den åker med ena hörnet ner i golvmattan, som går sönder. Och det är inte bra i ett våtrum. En annan katastrof är att om jag fortsätter så här så kommer jag visserligen att få ett renare badrum, men ingen tidig kväll.

Men, och det är ett stort men, om jaIMG_1461g slutar städa finns det risk för att Violen också gör det. Och det finns inget som är värre än när en omfattande rensning avbryts mitt i. Mycket riktigt, Violen förklarar att det är mycket roligare att städa om man har sällskap. Vi är ganska lika ibland. 🙂 Därför tillbringar vi denna signade onsdagskväll i april tillsammans i badrummet. Hon städar och jag har satt mig på laven i bastun med fötterna på aggregatet (avstängt).

Musiken strömmar ut ur högtalarna och vi är väldigt lyckliga båda två. Och det där jag hade tänkt att blogga om, det får helt enkelt bli en annan dag, när livet inte bjuder på spontanupplevelser av den här kalibern.

...

Och så tog det ändå två timmar till innan jag publicerade inlägget - men å andra sidan har vi nu fyra rengjorda badrumsskåp och lika många fyllda plastkassar med kasserade solkrämer, sprejflaskor och så vidare. Kvällen gick i min svenska version av feng shuis anda, nämligen släng skit. Näst på tur på rensningsfronten är garderoben där jag har strykning och kläder som sparats för länge.
- Åh, men det får du inte göra förrän jag kan vara med nästa gång, säger Violen.

Okej då.   🙂 🙂 🙂

 

imageDet är något med det där hundra. Greppbart, men ändå tillräckligt mycket för att vara en utmaning. Hundra blogginlägg hundra dagar i rad. Återigen hakar jag på utmaningen som Fredrik Wass drar igång, i år för femte gången. #Blogg100

Copyright © 2022 – 2024 Ärligt Talat. All rights reserved. Hemsidan skapad av AlizonWeb AB.
cross