Kontakt
22 april 2017

Ibland får jag backa lite...

En bra katt. En katt att minnas. För att travestera teveserien Pistvakts avslutningsord i varje avsnitt.
Ibland har jag så lätt att gå vidare, att jag måste backa lite. Det är inte det att jag medvetet tränger undan. Jag tror heller inte att jag är rädd för det som är jobbigt och gör ont. Det handlar nog mest om att jag är ganska pragmatisk, tar det för vad det är och gör det bästa av det.

Alldeles i början av året förlorade vi vår gamla katt, en riktig trotjänare. Tänk att de där djuren får en sådan plats i ens hjärta och så oerhört sorgligt det är att behöva skiljas från dem. Ändå svalde jag djupt då och åkte och köpte en ny katt dagen därpå. Vi behöver katt här på landet och nya Lotta är helt fantastisk, även om hon mest fångar näbbmöss än så länge.

Men i kväll kom jag att tänka på Skogis och hur livet med honom var.

Året var 2003. Jag var gravid i sjätte veckan och dagen därpå skulle vi åka till Korfu. Då, mitt i packandet, valde vår röda katta Zingo att föda. Tre ungar fick hon fram i ena bonusdotterns säng, alla lika röda som hon. En av dem behöll vi själva. Vi döpte honom till Skogman efter Tore och han blev en sån där katt som man bara får en gång i livet. Sällskaplig som få, bästa musjägaren och ett tålamod stort som Indiska oceanen när vi berikade familjen med valpen Ernst.

13,5 år fick vi tillsammans. På bara tre, fyra dagar tappade vi honom. Det var gräsligt att se hur kraften formligen rann ur honom, hur han inte längre kunde välja var han skulle tappa blåsan, inte tvättade sig och till slut varken äta eller dricka. Vår ståtliga katt satt helt håglös och stirrade framför sig. Akut njursvikt, sa veterinären och vi lydde hennes råd och lät honom avsluta sitt liv med hjälp av en spruta. Nu vilar han under eken nära sin mamma och katterna jag haft innan dess.

Bästa katten, tack Skogman för att du var en så himla skön en. <3


Detta är inlägg 53 av 100.
Varje dag i hundra dagar ska ett blogginlägg publiceras.
Initiativet kommer från Fredrik Wass som driver Bisonblogg och här kan du läsa mer om tankarna bakom just Blogg100 2017.

Copyright © 2022 – 2024 Ärligt Talat. All rights reserved. Hemsidan skapad av AlizonWeb AB.
cross