Kontakt
29 maj 2017

Ingen förvaltare direkt...

Vi går igång på olika saker. Själv går jag igång på att planera och starta. Projekt, bloggutmaningar, fester, jodå för all del, en och annan resa också.
Den där känslan av att skapa något tillsammans, att sätta igång något och se framför sig hur stort, vackert och bra det skulle kunna bli - det är en alldeles särskilt häftig känsla.

Och ungefär där borde jag lära mig att ta in fler i arbetet, projektet eller vad det nu är. Någon som är bra på att förvalta, ta vara på idén och se till att den verkställs. Jag hade en kollega en gång som jag satt och pratade med om det här. Jag berättade om min glädje inför att starta nya saker och otålighet när det kommer till förvaltning.
- Jag skulle behöva någon som tar hand om mina idéer och hjälper till att förverkliga dem.
- Men det är ju jag! utbrast hon.
- Jag är inget bra på att hitta på nya saker, men en fena på att hålla reda och organisera.

Tyvärr slutade hon innan vi hann göra något projekt tillsammans, men jag saknar ofta hennes entusiasm inför organiserandet. Och jag tänker att om jag hade jobbat med henne, så skulle just det projektet jag rapporterade av idag, ha varit betydligt mindre magsårsframkallande. Jag rodde det i land tillsammans med mina kolleger, men nog har det känts motigt ganska ofta. Projektägaren och jag kunde sammanfattningsvis konstatera att det blev riktigt bra. Inte alls som vi hade tänkt från början, men bra ändå. Bra erfarenheter, bra grogrund för andra projekt.

Det är också en del i  min personliga utveckling, att lyckas tänka om utefter resan. Att något kan bli bra eller till och med bättre, trots - eller kanske tack vare - att det inte alls blev som det var tänkt.

Det var i alla fall fantastiskt skönt att kunna knyta ihop just den här påsen och lämna den ifrån mig. Check!

Nästa steg i min egen utmaning blir inte att låta bli att hitta på nya projekt - för det kan jag säkert inte låta bli, men att se till att forma en arbetsgrupp som finns med under tiden och också att inse att om det nu är kickarna jag är ute efter, så får jag sätta in kortare delmål att arbeta mot.

Check! Check! Check!

 


Detta är inlägg 84 av 100.

Varje dag i hundra dagar ska ett blogginlägg publiceras.
Initiativet kommer från Fredrik Wass som driver Bisonblogg och här kan du läsa mer om tankarna bakom just Blogg100 2017.

Copyright © 2022 – 2024 Ärligt Talat. All rights reserved. Hemsidan skapad av AlizonWeb AB.
cross