Kontakt
22 maj 2013

Inte alltid så tjusigt som man skulle vilja... #anna-karins bok

Resan till Canada och USA närmar sig. Ännu har inget svar kommit från släktingarna. Den ena hittade jag på Facebook, skrev jag det?

Alltså, jag vet inte hur det är med dig, men om jag nu tar kontakt med en släkting over there, så finns det ingen annan tanke i huvudet än att det är en trevlig människa. Jag menar, det är ju en släkting till mig! 😉

Jag är inte Facebookvän med min släkting, men hon har inte skyddat sin sida, så jag kan gå in och läsa inläggen hon gör. Och det har jag gjort. Herrejösses...

Hon är starkt religiös, propagerar för vapen och anser att Obama är det värsta som hänt USA. Hon står med andra ord för allt det jag INTE står för.
Min första reaktion var: henne vill jag inte träffa!

Men nu, när jag tänker efter, faller allt liksom på plats. Min tanke är ju att göra research för min bok. Och jag vet att farfarsfar var en riktigt elak gubbe, en sådan där som stängde av vägen för folk. Ja, och så övergav han ju faktiskt sin familj för att rymma iväg till Amerika tillsammans med sin bror, som var skräckslagen efter att skjutit godsägaren.

Allt faller på plats. Hon har släktens gener och i USA har de fått näring av ett annat slag än mina. Så tror jag ju dessutom att min far - och därmed jag - bråddes betydligt mer på sin mor än på sin far.

Jag kan behöva träffa henne. Men... diskutera politik, det tänker jag inte göra!

Copyright © 2022 – 2024 Ärligt Talat. All rights reserved. Hemsidan skapad av AlizonWeb AB.
cross