Kontakt
11 april 2017

Inte för evigt, men bra ändå

Undrar hur länge det här varar då..? Snart är väl allt som vanligt igen. Suckar någon på Facebook apropå Kärleksmanifestationen, blomstertacken och kramarna i Stockholm. Som vanligt, men ändå inte, tror jag.
Det är inte oftast de stora och snabba förändringarna som ger långvarig verkan. Självklart kommer vi inte att gå runt varje dag nu och vara tacksamma. Vare sig för att vi inte drabbades personligen i attacken mot Stockholm eller för att vi har ett fungerande samhälle där polis, räddningstjänst, sjukhuspersonal, massmedia och vanligt folk agerade på ett förtjänstfullt sätt när det verkligen gällde.

Det fungerar inte så. Vi går inte omkring och är tacksamma och nöjda hela tiden, vad vi än varit utsatta för och blivit skyddade ifrån. För däremellan kommer vardag.

Jag tror på att förändringar som kommer i små steg, så att man knappt märker det, är de förändringar som håller längst. Vare sig det gäller en viktnedgång eller en samhällsförändring. De som söker efter quick fixes kommer att bli besvikna och kanske inte se förändringarna över huvud taget.

Så nej, det vi ser idag kommer säkert inte att vara så länge, men jag tror det tar oss ett snäpp närmare ett bättre samhälle. Och även om det inte varar länge, så sker det inte i onödan.

 


Detta är inlägg 42 av 100.
Varje dag i hundra dagar ska ett blogginlägg publiceras.
Initiativet kommer från Fredrik Wass som driver Bisonblogg och här kan du läsa mer om tankarna bakom just Blogg100 2017.

Copyright © 2022 – 2024 Ärligt Talat. All rights reserved. Hemsidan skapad av AlizonWeb AB.
cross