Kontakt
12 april 2012

Jag gillar att prata!

Våren är som bekant en tid när allt vaknar upp och nu börjar det hända saker även i mitt företagande.
Drivaprogrammet sätter fart på tankarna och jag arbetar mycket med att hitta den rätta inriktningen på min verksamhet.
Hittills har jag mest haft uppdrag som handlar om texter, framför allt till nyhetsbrev, hemsidor och pressmeddelanden. Det kommer jag att åta mig även i fortsättningen.
Men det jag verkligen vill är att dela med mig av erfarenheter och verktyg som får fler att våga stå och tala inför en publik.
Om vi förbereder oss inför en muntlig presentation, så är det själva orden vi förbereder. Då står de ändå bara för 10 procent av budskapet. Resten är vårt kroppspråk och vår röst.
Det är hur intressant som helst att få en inblick i hur man bemöts beroende på vilket kroppsspråk man använder - och hur man kan använda det till sin fördel i förhandlingar, när man vill närma sig någon eller sätta sig i respekt. Tänk vad mycket nytta jag själv har haft av det, jag som var så blyg och rodnade för ingenting när jag var liten.

Idag deltog jag för första gången i P4 SR Skaraborgs Nyhetspanel. Jättekul!
Vi är tre personer som för fundera och diskutera kring aktuella nyheter. Jag kommer att vara med lite nu och då. Idag pratade vi, passande nog, just om blyghet (20 minuter in i programmet).
http://sverigesradio.se/sida/ljud/3876369

Copyright © 2022 – 2024 Ärligt Talat. All rights reserved. Hemsidan skapad av AlizonWeb AB.
cross