Kontakt
24 april 2014

Jag och dessa projekt... #Blogg100, 54 av 100

På lördag anordnas ett Konst-igt kafferep i Skara. Idén med kafferep kommer från Götene-Kinnekulles Rotaryklubb. Bra idéer ska efterapas!
I Skara blir kafferepet i Jula Konsthall, som jag verkligen kan rekommendera ett besök till. Här hänger tavlor av Anders Zorn, Carl Larsson, Bruno Liljefors och Jenny Nyström.

Men på lördag hänger där även alldeles ny konst. De två Rotaryklubbarna i Skara (där jag är president, ja ordförande alltså,  i den ena) har bjudit in skolorna i Skara kommun att vara med och skapa kring Rent vatten, Friska barn, Fred, Läsa och skriva samt Demokrati.Dikt Dikten här nedanför är från ett av bidragen. 🙂

Åh, vad jag ser fram emot detta! Bara att få se barnens verk bland dessa kullor, som ärligt talat skulle passa bättre på badhuset flera av dem. Ja, med röda ringar på vissa ställen: "tvätta er särskilt noga inom markerade områden innan ni badar i bassängen".

Dessutom gör vi det för att samla in pengar till arbetet med att utrota polio. Rotary jobbar med det tillsammans med bland andra Unicef och Bill Gates. Allt vi lyckas samla in, dubblar Melinda & Bill Gates Foundation. Jag gillar verkligen att nätverket Rotary från Skara kan vara med och göra skillnad i världen. Och att jag får vara en del av det arbetet.

Men samtidigt som jag älskar detta och ser fram emot det, så är det råkurr i magen. Tänk om ingen kommer? Tänk om det kommer så många så att kakorna tar slut? Hinner vi verkligen bli klara innan lördag? Det är jag och presidenten i andra klubben som är initiativtagare till det och då vill vi naturligtvis att det ska bli bra. För alla.

Jag känner så väl igen det här. Jag älskar projekt och ger mig gärna in i dem, men som ett brev på posten kommer den där oron över att det inte ska gå som man vill. Varför utsätter jag mig för det gång på gång?

Jag vet svaret. För det är inte förrän jag spänner bågen lite mer, som jag kan vara helt nöjd med att ha klarat det. Jag mår gott av att tänja på den så kallade komfortzonen.

Det kommer naturligtvis att ordna sig. Det gör det för det allra mesta. Det värsta som kan hända är att vi får äta upp kakorna själva. 😀

Copyright © 2022 – 2024 Ärligt Talat. All rights reserved. Hemsidan skapad av AlizonWeb AB.
cross