Kontakt
31 december 2011

Jag önskar alla ett nätverk!

Några skälvande timmar återstår av 2011. Tid för reflektion.
Det har varit ett roligt, sorgligt, arbetsamt, utmanande och upplyftande år. Det är väl just så som livet oftast är. En blandning av sött och salt.
Läste idag Karin Thunbergs krönika i Svenska Dagbladet. Där skriver hon så oerhört fint om de människor vi förlorat under året, att det borde vara med dem som med saker som kommer bort, men plötsligt bara dyker upp igen. Att våra förlorade vänner bara är utlånade en stund till någon som behöver dem bättre just nu.
Jag miste en vän just så här års förra året. Det har varit - som det brukar stå i annonser på familjesidan - ett år av ensamhet. Hon fyllde verkligen en plats och en funktion i mitt liv och det är tomt utan henne. Som tur är var vi många som fick vara hennes vänner och tillsammans kan vi minnas henne med glädje och sorg, med skratt och gråt.

Vad vore jag utan mina nätverk? Jag bryr mig inte om ifall uttrycket nätverk är slitet, för företeelsen är det minsann inte. Jag har både större och mindre nätverk och jag inser allt oftare hur otroligt värdefullt det är. Ett litet nätverk består endast av tre kvinnor. Det är det enda lilla med det nätverket, vill jag poängtera - annars får jag "på mopo" av de andra två. 🙂 Vi träffas och samtalar framför allt om yrkesrelaterade händelser. Det kan vara konflikter, kommande utmaningar eller tunga nederlag som stöts och blöts. Vi coachar varandra, är ganska tuffa och påminner varandra om vad vi är bra på, vad vi behöver träna på och hur vi ska gå vidare. Det är guld värt!

Ett annat nätverk består för alltid av åtta kvinnor, även om vi bara är sju kvar i jordelivet. LUS - Litterära ukulelesällskapet - är ett spretigt gäng med olika intressen, familjekonstellationer, geografiskt ursprung och sinnelag. Men vi har kul tillsammans. Strax före jul gjorde faktiskt  Skaraborgs läns tidning ett reportage om oss.
Förhoppningsvis kan det inspirera fler till att värdesätta sina egna nätverk. För jag tror att många har nätverk redan, fast man kanske inte riktigt ser dem eller inser vilket värde de har.

Jag önskar att alla finge ett bra och pålitligt nätverk - det får bli min önskan inför 2012.

Gott Nytt År!

 

 

Copyright © 2022 – 2024 Ärligt Talat. All rights reserved. Hemsidan skapad av AlizonWeb AB.
cross