Kontakt
7 mars 2016

Johnson 2.0

johnson

Den nygamla namnteckningen fick övas upp igen.

Dag 7

Sedan snart två månader heter jag Johnson igen. Det har jag inte gjort på 14 år. När jag läser på kuverten som kommer med posten studsar jag fortfarande till lite grann när det står Anna-Karin Johnson. Vad hände? Har jag gjort en Bobby Ewing?

Ni kommer ihåg? I teveserien Dallas dör Bobby, serien fortsätter i en hel säsong utan honom. Men tittarna saknar honom alltför mycket, så producenterna låter honom komma tillbaka igen genom att helt sonika kliva ut ur duschen och låta den gångna säsongen vara hustruns mardröm.

Har jag också drömt allting? Nej, så klart inte. De 14 åren var högst verkliga och sannerligen inget jag ångrar. Att lämna tillbaka namnet jag hade gift mig till kändes helt naturligt efter skilsmässan. Nu tillhör jag min egen familj igen.

Väninnan E som känt mig sedan jag var sex liknar det vid ett Monospel: "Så är man tillbaka vid ruta GÅ igen - inkassera 4000 kronor". Fast jag liknar det hellre vid ett programvara till datorn. Jag heter visserligen likadant som för 14 år sedan, men ser mig som en uppgraderad version. Johnson 2.0, helt enkelt.

För även om man kommer tillbaka till samma punkt igen, så är man ju aldrig samma människa som man var i går eller i förrgår och verkligen inte för 14 år sedan. Allt vi är med om läggs till den där ursprungspersonen, som kanske visserligen finns kvar längst inne men ändå har utvecklats - och  i bästa fall blivit en något bättre människa.

Jomen, jag tycker att 2.0 beskriver det bra: vissa buggar har förhoppningsvis försvunnit och dessutom har programvaran förbättrats på flera punkter. 🙂 Inte skulle jag vilja vara en programvara som var kvar i sitt original, inte. Då skulle det nog vara svårt att gå vidare med livets nya utmaningar.

Nä, jag är hellre uppdaterad och uppgraderad, även om namnet är bekant. 🙂

 


imageDet är något med det där hundra. Greppbart, men ändå tillräckligt mycket för att vara en utmaning. Hundra blogginlägg hundra dagar i rad. Återigen hakar jag på utmaningen som Fredrik Wass drar igång, i år för femte gången. #Blogg100

Copyright © 2022 – 2024 Ärligt Talat. All rights reserved. Hemsidan skapad av AlizonWeb AB.
cross