Kontakt
13 juni 2014

Konsten mitt ibland oss, nr 104

IMG_4622[1]

Här ute i Hyllie vid Malmömässan och Malmö Arena håller det på att växa upp en helt ny stad. Jag är noll imponerad av det stora köpcentrat och att åka tåg under jord är definitivt inte min grej, men något som jag uppskattar är satsningen på konst. Jag bara älskar den! Jag har nu läst mig till att det är Charlotte Gyllenhammar som skapat denna kvinna av tio ton brons. Tydligen ska det vara en kvinna som vältrar sig upp ur underjorden. Det kan ju vara en bra symbol för alla dessa kvinnoorganisationer som i dagarna lyfter frågan om mäns och kvinnors lika villkor på Nordiskt Forum Malmö 2014. Verket avtäcks i morgon (14 juni 2014), så nu fick du en förhandstitt!

Mig ger konstverket lite hemlängtan. För det där är ju jag när jag kommer upp ur sjön efter morgondyket. Det är ju hur tydligt som helst. 🙂

För mig har Malmö varit förknippat med konst sedan jag bodde här i slutet av 1980-talet och förälskade mig i Optimistorkestern på väg från Stortorget.

Och den här fjärilsinstallationen är inspirerad av Eurovision Song Contest här i Hyllie förra året:
IMG_4614[1]

 

 

 

 

 

 

 

När stadsdelarna Hyllie och Limhamn-Bunkeflo slogs samman till stadsdelen Väster för ett år sedan, var fjärilarna ett samarbetsprojekt mellan skolorna i respektive stadsdel. Skolbarn har fått gjuta sina handavtryck i fjärilsformar och i varje fjäril finns en lapp med ett budskap till framtiden.

Konst, färg och form sprider glädje och stimulerar till nya tankar. Det är något jag uppskattar under de här dagarna på Nordiskt Forum, där till och med Hyllie torg är utsmyckat, forumet till ära.
IMG_4574[1] IMG_4547[1]

 

Copyright © 2022 – 2024 Ärligt Talat. All rights reserved. Hemsidan skapad av AlizonWeb AB.
cross