Kontakt
14 mars 2016

Kul, helt enkelt

Förlöjligande beskuren

"Man kan ju inte bara ha roligt, förstår du."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dag 14
Roligt är min drivkraft. Har jag roligt kan jag göra hur tråkiga saker som helst. Så är det bara.

Titt som tätt möter jag dem som tittar på mig med såväl skepsis som lite lätt överseende, när de förstår att jag vill ha kul. Det är ju inte seriöst! Eller?


Jag rycker på axlarna tillbaka och går vidare. Jag vet att alla inte tycker om att ha kul, eller tycker att de kan unna sig att ha kul eller tycker att kul kan vara ett mål i sig.

I kväll ritar jag gubbar, till exempel. Det är superkul! Dessutom nödvändigt, eftersom jag använder dem i mitt föreläsningsmaterial. Jag har ofta en tanke om att jag skulle sitta en hel dag och bygga en bank med gubbar att ta till, men det funkar inte så. Jag kan inte sitta och mata fram gubbe efter gubbe bara för att - det är helt enkelt inte kul. Och då blir de inte bra.

Gubbarna kommer när det är dags, om det så är just när jag tänkte gå och lägga mig. Ofta har de tagit form inne i huvudet först och är ganska färdiga när de kommer ut. Någon som inte tycker att det är viktigt att ha kul, skulle säkert åstadkomma precis samma sak på ungefär samma sätt - men beskriva det helt annorlunda. "Jo, den där har jag tänkt igenom noga innan jag fick till den på rätt sätt. " "Såna här saker måste ju värka fram." "Jag hade inget val - det behövdes ju göras." För en del är plikten en drivkraft, för andra är det tillfredsställelsen i att känna att man gjort ett gott jobb. För såna som mig är det att ha kul.

Sedan är det olika saker som ger känslan av att ha roligt och kul. För en del är det kul att tjäna pengar. För mig är det kul att märka att det jag gör landar hos mottagaren, att någon tänker till, skrattar till och kanske till och med får till sig något som hen har nytta och glädje av.  Det är det primära, kan jag dessutom leva på det, så är det ju fantastiskt.

Gubbarna lever jag inte på, men de är bra verktyg att ha med sig i bland annat mina föreläsningar. Kul, helt enkelt.

 


image
Det är något med det där hundra. Greppbart, men ändå tillräckligt mycket för att vara en utmaning. Hundra blogginlägg hundra dagar i rad. Återigen hakar jag på utmaningen som Fredrik Wass drar igång, i år för femte gången. #Blogg100

Copyright © 2022 – 2024 Ärligt Talat. All rights reserved. Hemsidan skapad av AlizonWeb AB.
cross