Kontakt
30 april 2013

Lære dansk? Det er ja mulig! Nr 90 av #Blogg100

Få se nu. Om jag tar en lektion om dagen med start idag... jamen, då hinner jag ju precis!

9 maj åker familjen på en efterlängtad tripp till goda vännerna i Danmark. Förra året blev det aldrig av, men nu så.
Det är något visst med Danmark, landet som lär ha fler regler och lagar än vad vi har, men som kanske har ett annat förhållningssätt till dem. Eller vad det nu är, som gör att vi upplever danskarna som så mycket friare än oss...

Jag inser att jag gillar Danmark, för att jag alltid har haft så trevligt när jag varit där. Danmark och Grekland, två favoriter beroende på att vi är en avslappnad och välmående familj bland trevliga människor när vi är i de länderna.

9144053363

Hemma slukar vi det mesta som är danskt på TV. Nu är det förstås Borgen, som gäller. Tidigare i vinter har vi njutit av både Brottet och Dicte och hela tiden får maken stå ut med mina tappra försök att lägga danska uttryck på minnet.

Jag har helt klart störst framgång med "Hold da kæft!" - som används som "Det var som sjutton!" Väl i Danmark försöker jag härma danskan så gott det går - "jeg kan godt lide det sprog".

Men det vore ju häftigt att verkligen kunna det och nu hittade jag alltså en bok på biblioteket: Tio lektioner i danska av Helle Karman. Så kanske jag kan lära mig lite mer tills jag kommer ner till vännerna.

En lektion om dagen - hur svårt kan det vara när man faktiskt klarat av att blogga en gång om dagen i tre månader?!

 

 

Copyright © 2022 – 2024 Ärligt Talat. All rights reserved. Hemsidan skapad av AlizonWeb AB.
cross